Järelvaadatav: hiilgav võit! Kalev/Cramo põrmustas Euroliiga tippklubi (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond alistas Ühisliigas tugeva Moskva Himki 92:84.

Kalev pani võidule aluse tugeva teise veerandajaga, mille Eesti meeskond võitis suisa 29:14. Teisel poolajal Kalevi hea esitus jätkus ning klubi ajaloo üks suuremaid võite oligi tõsiasi. 

Kalevi resultatiivseim oli Thomas van der Mars 15 punktiga, Bojan Subotic ja Branko Mirkovic viskasid 14 punkti.

Tegemist on Kalev/Cramo ajaloo esimese võiduga Himki üle. Eelnenud 12 mängu olid kõik lõppenud Moskva meeskonna võiduga. Euroliigas tabelis asub Himki 16 vooru järel 9 võidu ja 7 kaotusega seitsmendal kohal. Ühisliigas on Himkil kuus võitu ja neli kaotust, millega ollakse viiendal positsioonil.

Kalev/Cramol on Ühisliigas nüüd 11 mängust kirjas kolm võitu. 

Tänase mängu jätab põlvevigastuse tõttu vahele Gregor Arbet. Randmevigastusega kipus olev Isaiah Briscoe tõmbab dressi küll selga, kuid sekkub mängu vaid siis, kui selleks on äärmine vajadus. 

Himki on üks neist VTB Ühisliiga klubidest, kellest Kalev ei ole veel kunagi jagu saanud – senine seis on koguni 12:0 Moskva oblasti meeskonna kasuks. Vaid kolmes kodumängus on Kalev/Cramo suutnud hambaid näidata – näiteks 2011. aastal kaotati 65:68, kaks aastat hiljem 57:65 ja eelmisel hooajal 77:84. Samas on kirjas ka 32-punktiline kaotus.

Euroliigas tabelis asub Himki 16 vooru järel 9 võidu ja 7 kaotusega seitsmendal kohal. Meeskonna selge liider on Aleksei Šved, kelle keskmine punktisaak Euroliigas on 22 ja Ühisliigas 24 punkti, kirjutab BC Kalevi kodulehekülg. Iseasi, kas peatreener Giorgios Bartzokas (Euroliiga meister 2013, juhendas mullu FC Barcelonat) reedel Bambergi vastu 28 punkti visanud staari Tallinnas üldse platsile saadab.

Ent ka ilma Švedita on Himkil tulejõudu piisavalt, et Saku Suurhallis väikese hilinemisega korralik uusaasta-saluut püsti panna: ainuüksi NBA-kogemus on ette näidata koguni seitsmel mehel. Lisaks Švedile on unistuste liigas jala maha saanud vanameister Sergei Monja ning jänkid Thomas Robinson, James Anderson, Tyler Honeycutt, Charles Jenkins ja Malcolm Thomas.

Ühisliigas seni kuus võitu ja kolm kaotust kogunud Himki on liiga parim kaitselaudade arvestuses ning visete blokeerimises. Kõrgel kohal ollakse ka kahepunktivisete tabavuses. Seevastu ründelauad ja vabavisketabavus näivad olevat meeskonna nõrgem koht.

Ühisliiga tabelis on üheksast mängust kuus võitu kogunud Himki viiendal kohal. Kümnest mängust kaks võitu saanud Kalev/Cramo asub 13 meeskonna konkurentsis 11. kohal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles