Järelvaadatav: Cologna tegi Tour de Skil ajalugu, Tammjärv 24.

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Šveitslane Dario Cologna võitis neljandat korda Tour de Ski, edestades Val di Fiemme lõputõusul lähimaid konkurente pooleteise minutiga. Ükski teine meessuusataja pole Tour de Skil niivõrd domineerinud, küll aga on naistest tuuri võitnud neljal korral Justyna Kowalczyk. Eestlastest lõpetas ainsana tuuri Karel Tammjärv, kes sai 24. koha.

Cologna järel lõpetas teisena Martin Johnsrud Sundby, kes alustas sõitu kuuendalt kohalt. Kolmanda koha sai kanadalane Alex Harvey ning nii tõusis suusatuuri ajaloos esimest korda poodiumile ka mitte-eurooplane. Seni tuuril kolmandat kohta hoidnud venelane Sergei Ustjugov ei tulnud täna seljaprobleemide tõttu starti.

23. kohalt alustanud Tammjärv kaotas Colognale +7.55,7 ning lõpetas 24. kohal. MK-sarja kogus Tammjärv 28 punkti ning tal on nüüd koos 60 punkti.

Kristjan Koll katkestas tuuri enne eilset etappi, Andreas Veerpalu ei tulnud tänasel etapil starti.

Cologna lõpetas eilse 15 km klassikatehnika ühisstardi küll neljandana, aga suurendas üldarvestuses edu, sest tiitlikaitsja Sergei Ustjugov (Venemaa) ei mahtunud teist võistlust järjest esikümnesse. Cologna lähimaks jälitajaks tõusis eile esikoha pälvinud kasahh Aleksei Poltoranin.

Eesti suusasõprade jaoks lisab võistlusesse põnevust Karel Tammjärv, kes stardib jälitussõidule 24. kohalt.

Tour de Ski üldarvestus enne viimast etappi:

  1. Dario Cologna (Šveits) 2:20.37,7
  2. Aleksei Poltoranin (Kasahstan) +1.14,4
  3. Alex Harvey (Kanada) +1.22,7
  4. Aleksander Bolšunov (Venemaa) +1.39,4
  5. Martin Johnsrud Sundby (Norra) +1.42,2
    ...
    23. Karel Tammjärv +5.39,3
    51. Andreas Veerpalu +12.21,3
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles