Kinno jõuab film, kust Kevin Spacey välja loputati

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aasta lühike, aga kino pikk. Veel reedel jõudsid kino selle aasta viimased filmid. Vaatame, mis need on. 

Taas näeb peaosas Hugh Jackmani, aga seekord ei kanna ta põskhabet ega uhkelda terasküünistega. «Maailma suurim showmees» räägib hoopis Ameerika 18. sajandi poliitikust, äri- ja show-mehest B.T. Barnumist, kes rajas omanimelise kuulsa tsirkuse. Film on lahendatud muusikalivormis. Tegevus toimub küll 19. sajandil, aga muusika kõlab kui tänapäevane pop. Selle pildiga stilistiliselt vastuolulise, aga vaieldamatult kvaliteetse loo juures on tegevad Benj Pasek ja Justin Paul, kelle käsi oli mängus ka mitmekordselt auhinnatud filmis «La La Land».

Ridley Scotti ajaloolistel sündmustel (1973. aastal röövib maffia miljonäri lapselapse ja nõuab lunaraha) põhinev film «Kogu maailma raha» osutus ajalooliseks veel teisel põhjusel. Nimelt pidi seal miljonär John Paul Gettyt mängima Kevin Spacey ja mängiski. Kui tänavu sügisel süüdistati Spaceyt aastate taha ulatuvates ahistamisjuhtumistes (mida näitleja ka möönis), lõi stuudio vedelaks ning viimasel hetkel, st neli nädalat enne esilinastust asendati ta Christopher Plummeriga. See läks maksma 10 miljonit dollarit, mida polegi 50 miljoni dollarise eelarvega filmi puhul nii vähe. Plummer sai rolli eest juba Kuldgloobuste parima meeskõrvalosa nominatsiooni.

Lõpuks valis saatejuht välja viis filmi neist kümnetest ja kümnetest, mis talle aasta jooksul korda läksid. Vaielge vastu, kiitke kaasa, aga mis põhiline, jagage oma lemmikuid, et kellelgi mingil juhul ükski hea film nägemata ei jääks.

Kohtume uuel aastal, kohtume kinos!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles