Kohtuotsus teada: Kalvi-Kallele määrati vanglakaristus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Prooviabielu» kangelane Kalvi-Kalle Kruusamäe astus täna korduvate liiklusrikkumiste eest taas kohtu ette ja kohtunik Leo Kunman karistas teda aastase vanglakaristusega.

Karistusest arvatakse kantuks üks eelvangistuses oldud päev, seega jäi Kalvi-Kalle Kruusamäe lõplikuks ärakandmisele kuuluvaks karistuseks üksteist kuud ja kakskümmend üheksa päeva vangistust.

Samas otsustas kohtunik asendada vangistus üldkasuliku tööga 359  tunni ulatuses, mille tegemise tähtaeg on 18 kuud alates kohtuotsuse jõustumisest.

Kalvi-Kalle Kruusamäe kohtus.
Kalvi-Kalle Kruusamäe kohtus. Foto: Madis Sinivee

Kalvi-Kalle Kruusamäe peab üldkasuliku töö tegemise ajal täitma kontrollnõudeid: elab kohtu määratud alalises elukohas;  ilmub kriminaalhooldaja määratud ajavahemike järel kriminaalhooldusosakonda registreerimisele; allub kriminaalhooldaja kontrollile oma elukohas ning esitab talle andmeid oma kohustuste täitmise ja elatusvahendite kohta; saab kriminaalhooldusametnikult eelneva loa elukohast lahkumiseks Eesti territooriumi piires kauemaks kui viieteistkümneks päevaks; saab kriminaalhooldusametnikult eelneva loa elu-, töö- või õppimiskoha vahetamiseks; saab kriminaalhooldusametnikult eelneva loa Eesti territooriumilt lahkumiseks ja väljaspool Eesti territooriumi viibimiseks.

Kalvi-Kallet kohustatakse osalema kriminaalhooldaja poolt määratud sotsiaalprogrammis.

Kalvi-Kalle Kruusamäe määratakse kriminaalhooldusosakonna juhataja poolt  kriminaalhooldaja järelevalve alla.

Kohtu otsusega konfiskeeritakse H´ile kuuluv mootorsõiduk Ford Mondeo.

Menetluskuludena mõistis kohus Kalvi-Kallelt välja sundraha 705 eurot ja tasu riigi õigusabi osutamise eest 192 eurot.

Täna Kalvi-Kalle Kruusamäele mõistetud kohtuotsus ei ole veel jõustunud.

Kalvi-Kalle on kohtu ees seisnud juba õige mitmel korral

Realitystaar Kalvi-Kalle Kruusamäe kuritegelik karjäär on juba märkimsväärne.

Mees on selle suve jooksul  korduvalt sõiduõigusteta rooli taha istuda jõudnud.

Tänavu juuni alguses roolis vahelejäänuna tõi Kalvi-Kalle Kruusamäe vabanduseks eluliselt olulise olukorra. Nimelt oli tal vaja vanaisa kiiresti haiglasse toimetada.

Liiklusrikkumistega tegi «Prooviabielu» staar juba teismelise poisikesena algust, seejärel lisandusid pisivargused.

14-aastaselt väiksemate liiklusrikkumiste eest karistatud noormees põhjustas 17-aastaselt oma esimese liiklusavarii.

Toona ületas juhilubadeta Kalvi-Kalle oma numbrimärgita autoga kiirust, tekitades teisele autole tahtlikult kahjustusi.

Loetletud rikkumiste eest määrati Kalvi-Kallele tookord 16 päeva aresti.

2015. aasta mais seisis Kalvi-Kalle taas kohtu all seekord süüdistatuna mootorsõiduki süstemaatilises juhtimises ilma sellekohase õiguseta ning varguses, mis on toime pandud sissemurdmisega.

Nimelt tungis Kalvi ukse lahtimurdmise teel sisse talumaja rehealusesse, kust varastas ohtralt elektrikaablit.

Selles kohtuasjas sai Kalvi esimest korda kriminaalkurjategijaks ning talle määrati kuuekuune tingimisi vangistus 18-kuulise katseajaga.

Sama aasta suvel jäi Kalvi-Kalle jälle pättustega vahele ning sai kohe septembri alguses taas karistada ka juhtimisõiguseta sõidu ning varguse eest.

Et nooruk oli eelmise karistuse katseaega rikkunud, mõisteti talle liitkaristuseks 11 kuu ja 23 päeva pikkune vangipõli, mis asendati kokkuleppeliselt 353 tunni üldkasuliku tööga.

 

Kalvi-Kalle Kruusamäe
Kalvi-Kalle Kruusamäe Foto: Madis Sinivee

2016. aasta septembris mõisteti vahepeal tõsielustaari staatusesse tõusnud noormees ka viimaks vangi – talle määrati trellide taga veetmiseks kuu ja 27 päeva pikkune karistus.

Riigi Teatajas seisvate andmete järgi käis Kalvi-Kalle Kruusamäe ühes alaealise sõbraga taas sisse murdmas ja varastamas, tandem tekitas selleg kahju kolmele indiviidile.

Eelmise aasta 27. oktoobril tunnistati telestaar taas süüdi juhtimisõiguseta registreerimata sõiduki juhtimise eest, mille eest määrati talle kuuepäevane arest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles