Toivo Asmer Tänakust: kui Saaremaa mehest on tulnud maailmategija, siis väärib see kindlasti võitjatiitlit

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Autospordi edendaja, tänavu 70-aastaseks saanud Toivo Asmer kiidab EOK otsust nomineerida rallisõitja Ott Tänak aasta meessportlaseks.

Kui alguses kandideeris autoralli maailmameistrivõistlustel kolmanda koha saavutanud Ott Tänak Eesti Olümpiakomitee «Aasta sportlane 2017» rahvahääletusel koos kaardilugeja Martin Järveojaga võistkonna arvestuses, siis EOK muutis novembri lõpus reegleid ning Tänak kandideerib ka parima meessportlase tiitlile.

Asmeri sõnul on selline asjade käik õige.

«Mina olen raudselt seda meelt, et Ott peab olema üks nominent. Ta on ju Ott Tänak! Teda pole ju pool! Ott Tänak on rooli taga, vajutab gaasi, vahetab käike. See on Ott. Kui on kaardilugeja, siis las ta loeb seda kaarti.. Ta on ka väga tugev tegija seal kõrval, aga Ott on Ott ja Ott sõidab. Teda kuidagi pooleks tõmmata - see oleks ääretult imelik!» sõnas Asmer, kes ise ka Tänaku võitu usub.

«Oti tulemused on olnud läbi hooaja väga tugevad, mitte ainult ühel sõidul, vaid ta on kogu aeg olnud kiire. See, et Otist kui Saaremaa mehest on tulnud maailmategija, väärib kindlasti võitjatiitlit.»

Mida arvab Asmer Eesti spordiaastast ning millise nalja tegi ta Eesti Autospordi Aasta Tähtede Galal preemiat vastu võttes, vaata juba Postimehe videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles