VIDEO: päästjate välkkontroll mahajäetud majadesse, eluheidikute puhkeruumidesse

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjate kontrollkäik Paide mahajäetud hoonetesse
Päästjate kontrollkäik Paide mahajäetud hoonetesse Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tuvastamaks, kas Paide linna kasutuseta olevatest hoonetest võib leida inimesi ja elu, viisid päästjad neljapäeva õhtul läbi äkkkontrolli.

 

„Sellistesse hoonetesse peaks olema ligipääs tõkestatud, et külmade ilmade tulekul sinna keegi elama ei koliks,“ selgitas. Paide operatiivkorrapidaja Andrei Rikberg. „Reeglina sellistes majades peavarju otsivad inimesed tuleohutusnõuetest suurt ei pea ning sooja saamiseks on valmis vajadusel ka keset toapõrandat tuld tegema. Pole vahet, kas ahjul puudub uks või pole korsten hooldatud, tuld tehakse ikka. Loomulikult kujutab selline tegevus endast väga suurt tuleohtu ning aastatega on sellistest tulekahjudes ka hukkunuid olnud.“

Kokku kontrolliti neljapäeval paari tunni jooksul Paide linnas 25 hoonet. Tuvastati, et üht mahajäetud maja (sh ka sama krundi hoovimaja) oli aeg-ajalt kasutatud. Samuti selgus, et osadesse hoonetesse pääseb väga kergesti sisse, sest akna- või uksekatted on pahatahtlikult lõhutud ja maju ümbritsrevad aiad kergesti avatavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles