Videod: müstiline Dončić keeras Barcelona meeskonna üksinda sõlme

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luka Doncic ei usu ise ka, kui kõva mees ta on.
Luka Doncic ei usu ise ka, kui kõva mees ta on. Foto: Alter Photos/Sipa USA/Scanpix

Jätkuvalt tundub arusaamatu, mismoodi valitseb korvpalli Euroliigat üks 18-aastane «poisike». Sloveenia imelaps Luka Dončić korraldab aga nädalast nädalasse silma pilgutamata mänge, mis toovad Madridi Realile tabelisse uusi võite. Seekord oldi koduväljakul 87:75 paremad igipõlisest rivaalist Barcelonast.

Avapoolajal korraks juba ligi kümne punktiga juhtinud Real lasi vastased poolajapausiks vaid kahe punkti kaugusele. Ent teist poolaega alustati 11:2 spurdiga ning veerandaja lõpetuseks saatis Dončić palli koos sireeniga läbi rõnga oma korvi alt. Viimane veerandaeg kujutas endast Reali poolelt vaadatuna juba võidu vormistamist.

Dončići arvele jäi seekord 16 punkti, kuus lauapalli ja seitse korvisöötu, isiklike tipphetkede videoarhiivi lisandusid eelmainitud ülikaugvise...

... ja viimasel veerandajal ühel rünnakul Victor Claverile korraldatud «karussell».

Mees ise jäi seekordsete sooritustega võrdlemisi rahule:

Felipe Reyes toetas noort meeskonnakaaslast 14 punkti ja 8 lauapalliga, Barcelonale tõi Ante Tomic 12 punkti ning nii Thomas Heurtel kui ka Pierre Oriola lisasid 11 punkti. 

Realil on nüüd kuus võitu ja kuus kaotust, Barcelona sai nelja võidu kõrvale kaheksanda kaotuse. Realiga samale pulgale tõusis Bambergi Brose Baskets, alistades üllatuslikult 67:65 tabeli teise Pireuse Olympiacose. Viimase veerandaja 17:7 võitnud Bambergi võidukorviks kujunes Ricky Hickmani kahepunktivise 49 sekundit enne lõppu.

Malaga Unicaja oli 93:84 üle Moskva oblasti Himkist ja sai neljanda võidu. Himkil, keda ei päästnud ka Aleksei Švedi 28 punkti, on seitse võitu ja viis kaotust. Seejuures pommitas Šved kolmesejoone tagant peale koguni 17 (!) korda, ent tabas vaid viiel juhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles