Video ja pildid: Euroopa maagaasi sõlmpunktis hukkus plahvatuses inimene (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austrias Slovakkia piiri lähedal hukkus täna maagaasirajatises toimunud plahvatuses inimene, teatasid võimud.

Punase Risti andmetel sai plahvatuses vigastada 18 inimest, Soome uudisteagentuuri STT teatel on vigastatuid umbes 60.

Baumgarten an der Marchis asuvas rajatises kärgatanud plahvatuse põhjus oli tehnilist laadi, ütles politsei, kuid põhjust rohkem ei täpsustanud.

Sündmuskohale on saadetud kaks meditsiinikopterit.

Foto: SOCIAL MEDIA/REUTERS/Scanpix

Plahvatuse järel puhkes tulekahju, kuid see saadi kontrolli alla, ütles ettevõtte Gas Connect pressiesindaja Armin Teichert.

Rajatises asub Euroopa üks suuremaid maagaasi sõlmpunkte, kuhu jõuab teiste seas Norra ja Venemaa gaas. Plahvatuse järel rajatis suleti, lisas Teichert.

Foto: EINSATZREPORT/AFP/Scanpix

Plahvatus Austrias vähendab Gazpromi gaasitransiiti läbi Ukraina

Vene Gazpromi gaasitransiit läbi Ukraina Euroopasse võib täna kolmandiku võrra langeda, tulenevalt Austria Baumgarteni maagaasirajatise plahvatusest.

Slovakkia gaasitarnefirma Eustream langetas Užgorodi gaasikoridori tänase transiidiprognoosi 91 miljonile kuupmeetrile, võrreldes varem prognoositud 142,2 miljoni kuupmeetri ja esmaspäevase 129 miljoni kuupmeetriga.

LLC Gazprom Export teatas, et on Baumgarteni plahvatusest teadlik ning tegeleb gaasi ümbersuunamisega, et tagada gaasi katkematu edastus klientidele.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles