VIDEO: Oskuste aasta viimasel inspiratsiooniüritusel innustavad noori Maia Vahtramäe ja Lauri Pedaja

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval, 13. detsembril kell 12 algab otseülekanne Tallinna Tööstushariduskeskusest, kus SA Innove korraldatud oskuste aasta inspiratsiooniüritusel esinevad innustavate ettekannetega Maia Vahtramäe ja Lauri Pedaja. 

Oskusi, meisterlikkust, kutseharidust ja elukestvat õpet väärtustav oskuste aasta hakkab lõppema, mistõttu on käesolev inspiratsiooniüritus viimane. Sel puhul tuleb kokku rekordarv publikut: üle 250. õpilase Harjumaa üldhariduskoolidest, kes tulevad kuulama esinejate kogemuslugusid õppimis- ja karjäärivalikutest ning tutvuma, mida neile on pakkuda kutseharidusel.

Põhja-Tallinna laulja Maia Vahtramäe ning juuksuri ja näitlejana leiba teeniv Lauri Pedaja on mõlemad Tallinna Tööstushariduskeskuse vilistlased. Kui Pedaja on lõpetanud juuksuri eriala 2008. aastal ning tänaseks päevaks oma valdkonnas juba tunnustatud, siis Maia Vahtramäest sai diplomeeritud rätsep alles käesoleval aastal ning hetkel täiendab oma teadmisi ja oskusi jätkuõppes. Üritusel saab kuulda nende kogemusi, kuidas leida oma kutsumus ning kuidas see panna sobituma kõikide muude tegemistega.

Lisaks neile on esinejate seas Rajaleidja, kes aitab noori läbi mängu karjääriplaneerimise radadel ja Toomas Tammer OÜ-st Venten tutvustab, mis ootab ees tööellu astudes. Ürituse lõpetab ekskursioon Tallinna Tööstushariduskeskuses.

Päevakava:

12:00 Avasõnad

12:05 Maia Vahtramäe

12:25 Lauri Pedaja

12:45 Toomas Tammar, OÜ Venten

13:05 Paus

13:35 Rajaleidja

13:55 Tallinna Tööstushariduskeskuse ekskursioonid

SA Innove korraldatud oskuste aasta inspiratsiooniüritused on toimunud üle Eesti juba üheksa korda. Ürituse eesmärk on tutvustada noortele kutsehariduse mitmetahulist maailma ja innustada kaaluma edasiõppimisvalikuna erialasid, mis annaks praktilised oskused.

2017. aasta on kuulutatud oskuste aastaks, et väärtustada kutseoskusi, meisterlikkust ja elukestvat õpet Eesti ühiskonnas. Oskuste aasta on ellu kutsunud Haridus- ja Teadusministeerium, elluviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond ja teema-aastat juhib SA Innove.

Sihtasutus Innove on hariduse kompetentsikeskus Eestis, mis edendab üld- ja kutsehariduse valdkonda, pakub üle-eestilise Rajaleidja võrgustiku kaudu karjääri- ja õppenõustamisteenuseid ning vahendab Euroopa Liidu toetusi.  

Lisainfot oskuste aasta ja toimuvate sündmuste kohta leiab veebilehelt https://oskusteaasta.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles