Video ja galerii: Eesti sportlikumad jõuluvanad võistlesid Tartu raeplatsil

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärastlõunal kogunes raeplatsile kuus jõuluvana, kes kogusid pealtvaatajate seast endale meeskonna ning asusid parimaid endi seast välja selgitama jõuluvanade mitmevõistlusel.

Üheks osavõistluseks oli ka suusatamine, mida lume puudumise pärast siiski ära ei jäetud. Võistkondlik suuskadel võidukihutamine leidis aset raeplatsi munakivi sillutisel.

«Siin on kohal Eesti parimad jõuluvanad,» selgitas jõulumees, kes palus end nimetada Jõuluvana-Santa Unoks. Tema nimi on kakskeelne just seetõttu, et jõulumees osaleb sageli ka üleilmsetel jõuluvana võistlustel ning seal ei ütle eestikeelne tiitel Jõuluvana teistele osalejatele midagi.

Muuhulgas rääkis jõulumees Uno, et on tulnud üleilmsel jõuluvanade talimängudel isegi auhinnalisele teisele kohale pudrusöömises ning üsna osav on ta ka põhjapõtradega saanisõidus. «Aga maailma number üks jõuluvana on Jaapanist. Tema nimi on Santa Yamamoto,» lisas sportlikus dressis pühapäeval võistelnud Jõuluvana-Santa Uno.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles