Fotod ja video: viimane bürokraatlik takistus laevakaitsjate Indiast lahkumiseks leidis lahenduse (3)

Toomas Randlo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indias kojupöördumise luba ootavate laevakaitsjate teel olnud viimane bürokraatlik takistus sai täna lahenduse, kui laevakaitsjate elukohaks olev hotell väljastas tunnistuse, et mehed tõepoolest seal elavad.

Chennais asuv hotell pidi täna andma kinnituse, et mehed seal elavad, aga majutusasutus venitas sellega. Laevakaitsjad said kohaliku aja järgi alles kella 16 ja 17 vahel asuda oma pabereid täitma.

Täna hommikul saabus Indias viibiva 14 eestlase jaoks ka teinegi hea uudis - India Tamil Nadu osariigi peaprokurör kinnitas täna Eesti välisministeeriumi asekantslerile Annely Kolgile, et tema laevakaitsjatele riigist lahkumisel takistusi ei tee. «Tänane hommik algas üpris positiivselt. Saime teada, et Tamil Nadu valitsus on andnud positiivse hinnangu meeste riigist lahkumiseks,» ütles Kolk Postimehele.

Annely Kolk ja konsul Mats Kuuskemaa käisid täna ka Tamil Nadu osariigi Välismaalaste ametis, et saada laevakaitsjate passidesse väljasõiduviisad. «Kahjuks sai tööpäev enne läbi kui Välismaalaste amet kõikide oma toimingutega lõpuni jõudis. Nad olid isegi tund aega kauem lahti meie pärast, aga siiski ei jõudnud kõikide asjaajamistega lõpuni,» rääkis asekantsler, kelle sõnul jätkub töö homme ja siis peavad seal käima ka laevakaitsjad ise. «Laevakaitsjad peavad tulema sinna vähemalt ühel korral. Me lootsime, et viime ise dokumendid sisse ja siis, kui väljasõiduviisa andmiseks läheb, on laevakaitsjaid ka sinna vaja.»

Tähtsamad instantsid on seega oma nõusoleku meeste lahkumiseks riigist andnud, jäänud on veel viimane bürokraatlik samm, mis on väljasõidu viisa templi saamine.

Laevakaitsjad on Indiast lahkumise osas optimistlikud, sest kodumaale pääsemine pole viimase nelja aasta jooksul olnud kordagi nii lähedal kui praegu. Mitme mehe sõnul ei arvanud nad, et kogu protsess pärast nende vanglast vabanemist nii kiiresti liikuma hakkab. «Emotsioonid on laes, sest see liigub tänu välisministeeriumile India mõistes väga kiiresti,» ütles laevakaitsja Raigo Kustmann.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles