Järelvaadatav: Norra alistas lõpusirgel Saksamaa

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lillehammeri kahevõistluse meeskondliku võistluse võitis Norra, kelle ankrumees Jørgen Graabak mängis finišiheitluses üle sakslaste ankrumehe Fabian Riessle.

Norra pääses suusarajale esimesena, 45 sekundit enne Saksamaad. Teatesõidu kolmandaks vahetuseks oli vahe aga tasa sõidetud. See tähendas, et kõik jäi otsustada ankrumeestel Graabakile ja Riesslele.

Lõpusirgele tuli esimesena sakslane Riessle, kuid norrakas Graabak kasutas suurepäraselt ära tagant tulija eelise, edestades konkurenti finišis lõpuks 1,7 sekundiga.

«Alati on raske ankurmees olla. Mul otseselt plaani polnudki, püüdsin lihtsat teda mitte minema lasta ning lõpus tugevalt sõita,» ütles Graabak pärast võistlust.

Ka kolmanda koha meeskond selgus alles lõpusirgel, kui neljandana rajale pääsenud Prantsusmaa ankrumees Jason Lamy Chappuis suutis seljatada soomlaste neljanda vahetuse mehe Eero Hirvoneni.

Norra koosseis: Jan Schmid, Espen Andersen, Jarl Magnus Riiber ja Jørgen Graabak.

Saksamaa koosseis: Eric Frenzel, Johannes Rydzek, Vinzenz Geiger, Fabian Riessle

Prantsusmaa koosseis: Francois Braud, Maxime Laheurte, Antoine Gerard ja Jason Lamy Chappuis

Meeskonnavõistluse lõpptulemus

  1. Norra 50.46,0
  2. Saksamaa +1,7
  3. Prantsusmaa +21,4
  4. Soome +22
  5. Jaapan +29,1
  6. Austria +1.47,1
  7. Itaalia +3.20,3
  8. Tšehhi +3.23,9
  9. USA +3.25,0
  10. Poola +4.23,0
  11. Venemaa +4.57,3
  12. Sloveenia +8.02,8

ENNE MURDMAASÕITU

Hüppevõistluse võitnud norralased lähevad murdmaarajale esimesena. Peamine konkurent Saksamaa pääseb rajale 45 sekundit hiljem, Jaapan 50 sekundit.

Algselt pidanuks Lillehammeris startima ka Eesti meeskond, kuid meie koondise liider Kristjan Ilves jäi haigestumise tõttu kodumaale.

Murdmaarajale minnakse kell 14.45.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles