Koolitüdrukud hüppavad Tehvandi tornist alla

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treener Olev Roots oma kahe imejulge õpilase Annemarii Bendi (vasakul) ja Triinu Hausenbergiga Tehvandi suusahüppemäe äratõukeotsal.
Treener Olev Roots oma kahe imejulge õpilase Annemarii Bendi (vasakul) ja Triinu Hausenbergiga Tehvandi suusahüppemäe äratõukeotsal. Foto: Kristjan Teedema

Kaks Võrumaalt pärit koolitüdrukut, Annemarii Bendi ja Triinu Hausenberg, lähevad uue aasta algul Otepääl tegema Eesti spordiajalugu. Selleks on nad aastaid harjutanud ala, mida enamik ei söandaks proovida koguni siis, kui pakkuda neile miljon.

Isegi kui tal on hirm hinges, ei näita 16-aastane Annemarii Bendi seda välja. Ta sammub punavalgetes saabastes Tehvandi hüppetorni lifti, sõidab sellega 34 meetri kõrgusele  läbipaistvale metallsõrestikuga platvormile ning ronib sealt mööda järsku ja kitsast treppi veel kõrgemale. Tema järel astudes, tuleb tunnistada, lööb pea kõrgusest veidi ringi käima.

Ja ainult hullemaks läheb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles