Järelvaadatav: Tartu pööras kaotusseisu põnevuslahingus võiduks ja pääses poolfinaali

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrkpalli Eesti karikavõistlustel selgus viimane poolfinalist, kelleks on Tartu. Avamängu võitis Pärnu küll Tartu vastu 3:2 (-32, -18, 25, 20, 12), ent ülimalt tasavägises teises kohtumises jäi Tartu Ülikooli spordihoones 3:1 (26, 24, -25, 21) kodupubliku rõõmuks peale Tartu ja lunastas pääsu poolfinaali.

Curtis Stockton tõi Tartu Bigbankile 23 punkti, Mart Naaber lisas 17 ja Samuel Walker 14 punkti. Kolm pallinguässa löönud Brook Alois Sedore toetas neid 11 punktiga. Pärnakatele tõi Kevin Saar 17 punkti, Taavet Leppik lisas 14 ja Toms Svans 13 punkti. Tartu läheb poolfinaalis vastamisi TTÜga, teise finalisti selgitavad Rakvere VK ja Saaremaa VK. 

Mängu eel:

Lisaks esimesele karikamängule on tänavu korra kohtutud ka Balti liigas ning tolle matši võitis Pärnu 3:0. Kaks võitu said pärnakad ka hooajaeelsetes kontrollmängudes.

Tartu Bigbanki peatreeneri Oliver Lüütsepa sõnul on tema meeskond lahinguks valmis. «Mängijad on terved ja oleme mänguks hästi valmistunud, kuid kindlasti on sama teinud ka vastane ja soovib seda võitu täpselt samamoodi nagu meie. Me pole sellel hooajal varasemas neljas kohtumises Pärnut alistada suutnud, kuid eelmisel korral olime võidule väga lähedal ja see annab enesekindlust, et oleme neid võimelised võitma,» kommenteeris Lüütsepp hetkeseisu portaalile volle.ee.

Tartlaste peatreener rõhutas ka austraallasest nurgaründaja lisandumise olulisust. «Oleme vahepeal tugevamaks läinud ka Sam Walkeri näol, uus mees on minu hinnangul võistkonda hästi sulandunud ja treeningutel endast kvaliteetse mulje jätnud. Kindlasti annab meile lisakäigu ja rohkem vangerdamisruumi.»

Pärnu juhendaja Avo Keel ütles kohtumise eel, et tänu esimese mängu võidule on neil minimaalne eelis, ent sisuliselt algab kõik nullist. Temagi hoolealused on terved püsinud. «Millegi üle hetkel kurta pole. Eks meil kosmeetiline eelis on, aga sellele palju loota ei saa. Tähtis on eelkõige see, kuidas suudame lõpuni keskenduda. Ükski meeskond pole liigas seni mingit wow-efekti tekitanud ja kõik mängivad kord nii, kord naa.»

Keel ütles hiljuti, et peab parema tulemuse saavutamiseks meeskonna trennides mingeid muudatusi tegema. «Oleme teistsuguse lähenemisega treeninud ja asjad on veidi paremaks läinud. Aga hetkel on veel vara öelda, kas see ka tulemust annab.»

Pärnu ja Tartu paari võitja läheb poolfinaalis vastamisi TTÜ-ga. Teise finalisti selgitavad Rakvere VK ja Saaremaa VK. Karikavõistlustel selgub edasipääseja kahe mängu kokkuvõttes. Kui mõlemad võistkonnad võidavad ühe kohtumise, määrab edasipääseja punktide arv. 3:0 ja 3:1 edu annavad võitjale kolm ja kaotajale null punkti, 3:2 paremuse eest teenib võitja kaks ja kaotaja ühe punkti. Punktide võrdsuse korral mängitakse edasipääseja selgitamiseks kuldne geim. Finaalis selgub võitja ühe mänguga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles