Talumees: Rail Balticu pärast see karjäär nüüd kasutusele võetakse (3)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhufotol on Tika karjääris näha suur hulk põhupalle, mille Tika talu peremees Sulev Seimann lubas ära vedada, enne kui uuesti kruusa hakatakse kaevandama.
Õhufotol on Tika karjääris näha suur hulk põhupalle, mille Tika talu peremees Sulev Seimann lubas ära vedada, enne kui uuesti kruusa hakatakse kaevandama. Foto: Mihkel Maripuu

Kosmosest (rakenduse Google Earth kaudu) paistavad Raplamaa Tika talu peremehe Sulev Seimanni emailvannid pisikese valge laiguna, mis justkui ahvatleks maaväliste tsivilisatsioonide lennumasinaid hüljatud, selge veega karjääri põhja maanduma.

«Elu jooksul on sinna ikka asju kogunenud,» tõdeb Seimann. Kuid nüüd peab talumees oma vannid Tika karjääri nõlvalt ära viima, ootamata maavälise intelligentse elu otsijate ennustuste täitumist.

Peale vannide, roostest puretud traktorikäru ja muu rämpsu tuleb Seimannil leida uus koht ka sadadele põhupallidele, millega ta kunagi karjääripõhja vooderdama hakkas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles