Videointervjuu Ossinovskiga: alkoaktsiisi tühistamise jutt oli Tõniste emotsioon (4)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ütles, et tema ei ole alkoholi aktsiisitõusu tühistamisest midagi kuulnud ja talle paistis rahandusminister Toomas Tõniste eilne jutt pelgalt emotsioonina.    

Tõniste üllatas eile avalikkust, kui ütles ERRile, et kaalub võimalust järgmise aasta alguse tohutu alkoholi aktsiisitõus ära jätta. Ka Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Helir-Valdor Seeder leiab, et mõistlik piir on alkoholiaktsiisi puhul juba ületatud ja midagi tuleb ette võtta.

Alkoholivastase võitluse ja müügipiirangute eestkõneleja Jevgeni Ossinovski vastas küsimusele, et kui tõenäoliseks ta paar kuud varem aktsiisi tühistamist peab, et tema pole Tõniste vastavat ettepanekut või plaani näinud, mistõttu ei oska ta seda kommenteerida.

«Kõik aktsiisiotsused oleme langetanud rahandusministeeriumi ettepanekul ja tuginedes nende prognoosidele. Neid on viimastel kuudel korrigeeritud, kuid kõige uuemat infot või teadmist mul hetkel pole. Enne seda ei saa ma midagi öelda,» ütles minister.

Kuna ta pole konkreetset ettepanekut näinud, siis tundub, et «tegemist on rahandusministri emotsiooniga, mis on inimestele ikka lubatud». Valitsus peab Ossinovski sõnul aga lähtuma faktidest.  

Toomas Tõniste on varem öelnud, et tema hinnangul on aktsiiside tõstmisega üle piiri minudud.

Kui praegu on õlle aktsiisimäär ühe liitri kohta 13,7 senti, siis tuleva aasta 1. veebruarist tõuseb see 18,26 sendini. Õlleaktsiis suureneb praeguste plaanide kohaselt ka ülejärgmisel ja 2020. aastal. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles