Järelvaadatav: Kalev/Cramo alistas Astana ning teenis Ühisliiga esimese võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalli Ühisliigas alistas Kalev/Cramo 83:73 Astana ning sai kirja hooaja esimese võidu.

Poolajapausile 9-punktilises eduseisus läinud Kalev kontrollis kohtumist ka teisel poolajal ning teenis tabelisse esimese võidu viie kaotuse kõrvale. Astanal on tabelis nüüd viis kaotust ja üks võit.

Kalevi uus mees Isaiah Briscoe viskas 20 mänguminutiga 20 punkti (visked 7/11), võttis viis lauapalli ning andis kuus korvisöötu. Bojan Subotic sai kirja 18, Branko Mirkovic ja Cedric Simmons mõlemad 11 punkti. Vastaste parim oli 21 punktiga Justin Carter.

Enne mängu:

Sarnaselt Kalev/Cramole (viis kaotust) pole külalised Kasahstanist hooaega hästi alustanud. Astana on võitnud viiest mängust on ühe, kui lisaajal saadi jagu Permi Parmast. Samas tunnistati tugeva Moskva oblasti Himki vaid ühepunktilist paremust. Hooajaeelsetes sõprusmängudes saadi jagu isegi Kaunase Žalgirisest ja Meistrite liigasse jõudnud Utena Juventusest.

Senisest kümnest omavahelisest mängust on koguni kaheksa võitnud Astana, ent eelmisel hooajal võitis Kalev/Cramo mõlemad kohtumised.

Astana koosseis erineb mullusest üsna palju. Klubi selge liider on tagamängija Justin Carter, kes senistes mängudes visanud keskmiselt 23 punkti (lisaks 5 lauda ja 4 korvisöötu), seejuures üsna keskpärase visketabavusega. Tähelepanuväärse osa oma punktidest teenib mees vabaviskejoonelt. Korvi all valitseb nigeerlane Ike Udanoh, kes seni noppinud keskmiselt 9,8 lauda – tema mängis Kalev/Cramo vastu kaks hooaega tagasi Loimaa Bisonsi ridades, kuid mänguaeg jäi lühikeseks, eelmisel hooajal aga juba Prantsusmaal.

Branko Mirkovic jõuab eelseisvas mängus suure tõenäosusega VTB Ühisliiga 1000. punktini – seni on tal kirjas 86 mängu ja 997 punkti. Ainsa kalevlasena on varem sellise Ühisliiga mõistes vägeva saavutuseni jõudnud Gregor Arbet. Samuti on pühapäevane mäng esimene võimalus näha platsil BC Kalev/Cramo kõige uuemat täiendust – Isaiah Briscoe liitus klubiga käimasoleva nädala alguses.

Kõigile isadele ja poegadele, kes koos mängule tulevad, on sissepääs tasuta!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles