Fotod ja video: põlengut Stockholmi kesklinnas ei suudeta kontrolli alla saada (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rootsi pealinnas Stockholmis Jakobsbergsgatani tänaval põleb varahommikust saadik maja ning päästetöötajad kardavad kogu hoone kokkuvarisemist ja tule levikut kogu naabruskonnas.

Rootsi päevalehe Aftonbladeti teatel on hoone katus kokku kukkunud ja päästetöötajad kardavad, et kogu hoone võib kokku variseda.

Politseinikud evakueerisid ka lähedalasuvate hoonete elanikke, kuna kardetakse, et põleng võib levida ka kõrvalhoonetesse.

«Tule levik ähvardab kogu naabruskonda. Seal on kõikjal puitkonstruktsioonid,» ütles Tony Frank päästeteenistusest Aftonbladetile. «Me pole põlengut kontrolli alla saanud ega tea, kuidas see praegu levib.»

Põlengu põhjus pole hetkel teada, kuid kohaliku meedia andmetel kahtlustatakse süütamist. Teadaolevalt sai põleng mainekas Stureplani piirkonnas alguse täna hommikul kella viie paiku kohaliku aja järgi (Eesti aja järgi kella kuue paiku).

Sündmuspaigale on saadetud umbes 70 tuletõrjujat. Vingugaasimürgituse tõttu viidi haiglasse kaks inimest, samuti on evakueerituid.

Stureplani piirkond ja kogu Jakobsbergsgatani tänav on liikluseks suletud. Samuti mõjutab põleng liiklust.

Põlev hoonet tuntakse Vildmannen 7 majana. 19. sajandi lõpus ehitatud kultuuriväärtusliku hoone arhitektiks on Erik Josephsson.

Põleng Stockholmi kesklinnas.
Põleng Stockholmi kesklinnas. Foto: KENT HOEGBERG/REUTERS/SCANPIX
Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles