Fotod ja video: Tahkuranna vallas hukkus liiklusõnnetuses bussijuht (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul kella seitsme aegu juhtus liiklusõnnetus Tahkuranna vallas Tallinna–Pärnu–Ikla maantee 142. kilomeetril. 61aastane bussijuht hukkus.

Bussis oli kümme reisijat. Politsei- ja piirivalveameti (PPA) pressiesindaja sõnutsi viis kiirabi kaks kergemaid vigastusi saanud sõitjat haiglasse kontrolli.

Ikla–Häädemeeste–Pärnu liini buss oli teel Pärnusse. Paremale kaldunud ja teelt välja sõitnud buss põrkas juhipoolse otsaga vastu puud. Juht hukkus õnnetuspaigal.

Lääne prefektuuri pressiesindaja teatel võis esmastel andmetel liiklusõnnetuse põhjustada bussijuhi terviserike, kuid surma täpse põhjuse selgitab välja ekspertiis.

Avarii tagajärjel peapõrutuse ja paistes silma saanud naise sõnutsi ei viidanud enne õnnetust miski sellele, et bussijuht tunneb end kehvasti. "Veel Uulus oli bussijuhil kõik korras," lausus ta. "Ta ei öelnud, et tal on halb. Ta rääkis vahetult enne õnnetust ühe naisega juttu, kõik paistis korras olevat. Äkitselt midagi juhtus. Siis jäi ta järsku järsku vait."

"Veidi maad edasi nägin, et puud tulevad kahtlaselt lähedale. Siis käis pauk," lisas bussis olnud naine. "Bussijuhil polnud vist turvavööd peal, kuna ta lendles kabiinis nagu põrkepall."

Foto: Urmas Luik / Parnu Postimees/

Inimeste sõidukist väljasaamiseks läks vaja päästjate abi. Lääne päästekeskuse pressiesindaja teatel võtsid päästjad maha puid, et bussiukseni pääseda. Enamik inimesi sai välja purustatud akna kaudu. "Üks noormees lõi akna puruks ja siis aidati inimesed välja," kinnitas bussis olnud naine.

Naine märkis, et millegipärast jäi see buss täna 20 minutit hiljaks.

Liikus oli õnnetuspaigal häiritud, avatud oli üks sõiduradadest. Politsei reguleeris liiklust.

Pärnu politseijaoskonna välijuht Mati Tee avaldab hukkunu lähedastele sügavat kaastunnet. "Kuigi selle traagilise õnnetuse täpsematest asjaoludest on veel vara rääkida, võib esialgse info põhjal aimata, et liiklusõnnetuse põhjustas bussijuhi terviserike," sõnas välijuht. "Siinkohal tahan tähelepanu juhtida kõikide inimeste tervisele. Kui tunnete end halvasti või väsinuna, ärge rooli istuge. Kui näete kõrvalt, et juht käitub imelikult, tuleb tema tähelepanu sellele juhtida ja soovitada tal edasi mitte liigelda. Halb enesetunne või väsimus võivad tuua liikluses kaasa traagilisi tagajärgi."

Foto: Urmas Luik / Parnu Postimees/

Lääne prefektuuri pressiesindaja sõnutsi selgub menetluse käigus, kas juht oli kaine ja kas sõitjatel oli turvavöö kinnitanud. Pärnu Postimehele teadaolevalt selles bussis reisijatel turvavöö võimalust polnud.

Liiklusõnnetuse täpsete asjaolude väljaselgitamiseks algatatakse kriminaalmenetlus, mida juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles