VIDEO Laskeinstruktor Dmitri Udras: politsei käitus 101% õigesti (20)

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laskeinstruktor ja tulirelvade spetsialist Dmitri Udras kinnitas Postimehele, et tema hinnangul käitus politsei eile Vabaduse väljakul 33-aastast nugadega relvastatud ründajat tulistades õigesti ja seadusele vastavalt.

«Peame aru saama, et politsei ei tulistanud ründajat esimese asjana,» sõnas Udras, «politsei ei tulistanud ka siis, kui ründaja ei visanud käsu peale nugasid käest ja tehti kolm hoiatuslasku.»

«Politsei käitus 101 protsenti õigesti ja seadustele vastavalt,» oli Udras resoluutne ning rõhutas, et politseiniku süüdistamine antud olukorras, kus ta käitus eeskirjade kohaselt, võib olla moraalselt raskemgi kui lask ise.

Vaata videost, mida rääkis Udras sellest, miks ohusituatsioonis ei sihi politseinikud jalga ega kätte, vaid rindkeresse ja kuidas peaksid sellises olukorras käituma pealtnägijad.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles