Järelvaadatav: TAI alkoholikonverents – kuidas noorte alkoholitarvitamist tegelikult ennetada? (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas noored tarbivad liiga palju alkoholi ja kui, siis miks nad seda teevad? Millised on ennetustegevused, mis tõesti töötavad? Vaata Postimehe ülekannet Tervise Arengu Instituudi alkoholikonverentsilt „Noortele suunatud ennetus – mida teha ja mida mitte?“

Konverentsil arutlevad selle küsimuse üle eksperdid Eestist Kanadani. Konverentsi avasõnavõtu peab minister Jevgeni Ossinovski, värske ja seni avaldamata ülevaate alkoholitarbimisest ja Eesti elanike hinnangutest riigi alkoholipoliitikale teeb Marje Josing Eesti Konjunktuuriinstituudist, antakse ka ülevaade noorte riskikäitumisest, seni avaldamata testostlemise uuringu tulemustest, Emori uuringust noortele suunatud alkoholireklaamist teles jm.

Konverentsi peaesineja on dr Hanie Edalati Montreali Ülikoolist, kes uurib alkoholi ja teiste uimastite kasutamise vähendamist isiksuse omadustest lähtuva sekkumise meetodi abil, tema soovitustel põhinevad noortele suunatud ennetusprogrammid toimivad edukalt riikides, nagu USA, Suurbritannia, Holland, Kanada jt.

Ettekandeid kommenteerivad laval ka noored ise: YouTuber Victoria Villig (Gustav Adolfi Gümnaasium), robootikahuviline ja start-up ettevõtja Sander Tammer (Tallinna Prantsuse Lütseum) ja õpilasesinduste liidu aktivist Joosep Kään (Tallinna Mustamäe Gümnaasium). Päeva juhib ja noori intervjueerib Anu Välba.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles