Lepistu ja Kams videointervjuus: Florale tõid tiitli sisu ja ühtsus

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

FC Flora alistas täna 2:0 Tartu Tammeka ja kindlustas voor enne koduse jalgpalliliiga hooaja lõppu klubi ajaloo 11. Eesti meistritiitli. Meeskonna tänavune kapten Brent Lepistu ja mullu kaptenipaela kandnud Gert Kams leidsid üksmeelselt, et meistriks tuli taas meeskond, kellel oli parim meeskonnavaim.

Mis tõi Lepistu arvates Florale tiitli? «Meeskonna ühtsus ja usk. Kui hooaja alguses keegi teine ei uskunud, siis meie sisimas uskusime, et oleme selliseks asjaks valmis. Kas me nüüd just sellepärast vihased olime, et meid maha kanti, aga... Tahtsin ise sel hooajal väga suures mängus olla ja asju otsustada. Meil on igal positsioonil väga talendikad poisid. See pidigi nii minema!»

Mis on Arno Pijpersi fenomen? «Ta on selline treener, kes teab, et lihtsuses peitub võlu. Ja ta suudab mängijaid igaks mänguks motiveerida,» võttis Lepistu lühidalt kokku.

32 eluaasta juures meeskonna kogenuima mehe tiitlit kandvale Kamsile on seekordne meistritiitel juba neljas. «Meil oli sel aastal päris noor meeskond, selles suhtes on tunduvalt erilisem. Olen kogu aeg öelnud, et kui Floras mängid, peab iga mees ise vastutuse võtma. Sisu on selles meeskonnas kõvasti. Kaotasime Kaljule kodus 0:4, aga pärast seda mängu said mehed väga hästi aru, mida tegema peame. Suurtes mängudes võitsime palju tähtsaid punkte,» loetles Kams edu alustalasid.

«Võib-olla mul on tõesti vanema mängijana noortele midagi anda, aga isiklikult minu jaoks on see olnud üks keerulisemaid hooaegu elus. Olin pikalt vigastatud, nüüd tunnen, et hakkab jube hea vorm tulema! Aga see on sport, selliseid asju juhtub,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles