Postimehe videolugu: kiirtiir Sarajevos, reisijuhiks pommiaukude naabruses elav Frank Liivak

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimest aastat FK Sarajevo jalgpalliklubis lõpetav Eesti U21 koondise liige Frank Liivak nimetab sealset vutikultuuri täiesti kirjeldamatuks. Tegime üheskoos Bosnia ja Hertsegoviina pealinnas lühikese ekskursiooni.

Kiirtiir algas Liivaku kodunt – mille naabermaja kaunistavad kuuliaukudest sõjamälestised –, läbis FK Sarajevo võimsa kodustaadioni ümbrust, fännipoodi ja lõppes klubi treeningkeskuses. Vahele lihtsalt ilusaid vaateid vaid 350 000 elanikuga linnast, mis end pärast raskeid aegu igati nägusaks vuntsinud.

Liivak nimetab jalgpalli ja jalgpallurit Sarajevo inimeste jaoks pühaks lehmaks – ka meie videoloos on näha, kuidas teda ära tuntakse. Samuti saab teada kahe Sarajevo suurklubi Sarajevo ja Željeznicari rivaliteedist, mistõttu pole Liivakul välja minnes sugugi soovitav kanda siniseid riideid.

Lisaks elu-olu tutvustavale videoloole saab homsest Postimehe paberlehest aga lugeda, miks on Liivaku mänguaeg äärmiselt napiks jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles