Mees, kes oskab teha vana-eesti massaaži

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii teebki Alar Krautman vana-eesti massaaži. Oluline on, et masseeritav oleks õhukeses riides – siis saab lihaseid paremini pihku haarata.
Nii teebki Alar Krautman vana-eesti massaaži. Oluline on, et masseeritav oleks õhukeses riides – siis saab lihaseid paremini pihku haarata. Foto: Jaanus Lensment

Pärimuskultuur, -muusika, -tantsud, -kombed. Ent kas te olete kunagi kuulnud midagi pärismusmassaažist, soonetasumisest ehk vana-eesti massaažist, nagu seda nimetab omanimelise terviseakadeemia juht Alar Krautman?

Kuigi õppinud füsioterapeudiks, peab Alar Krautman ennast siiski pigem massööriks ja loodusterapeudiks – massaaži ehk soonetasumisega on ta tegelnud süvitsi noorukieast saati ning kui kusagil võiks sel alal kaitsta doktorikraadi, siis selle tiitli teeniks ta kindlasti ära, usub Krautman. Ometi pole ta unustanud ka oma ülikoolis omandatud eriala ning annab kodukandis Võsul kord nädalas ravivõimlemise tunde.

Alar Krautman.
Alar Krautman. Foto: Jaanus Lensment
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles