Järelvaadatav: Kalev/Cramo mängis Unicsi vastu ühe ilusa veerandaja, kuid kaotas mängu 26 punktiga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalli VTB Ühisliigas teenis hooaja teise kaotuse BC Kalev/Cramo, kes kaotas täna Tatarstani pealinnas Kaasanis kohalikule Unicsile 78:104.

Avaveerandi koguni 12:30 kaotanud Kalev/Cramo suutis teisel veerandajal näidata eeskujulikku mängu ning veerandaja 34:25 ehk poolajale mindi venelaste eduseisul 55:46.

Kolmandat veerandaega alustas Unics aga paremini ning enne neljandat veerandaega oli nende eduseis 83:64.  Viimase kümne minutiga Kalev/Cramo imet korda saata ei suutnud ning tabelisse kirjutati hooaja teine kaotus numbritega 78:104.

Eestlaste parim oli 17 punkti visanud Bojan Subotic, Branko Mirkovic viskas 15 ja andis 7 korvisöötu, Erik Keedus ja Martin Dorbek said kirja 11 silma.

Võitjate resultatiivseim oli juba avaveerandil 16 punkti visanud Melvin Ejim, kes viskas lõpuks 19 punkti.

Mängu statistika:

Foto: Ekraanitõmmis

Mängu eel:

Kalevit seovad Unicsiga soojad mälestused – just selle klubi särgis võitis meie abitreener Martin Müürsepp 13 aastat tagasi FIBA EuroCupi, neli aastat tagasi sai Kalev/Cramo aga Unicsi üle klubi ajaloo ühe uhkeima võidu, kui kodus vastast numbritega 60:57 šokeeriti.

See oli ka ainus kord, kui seni peetud 14 kohtumises võit meile jäi. Korra suutsime mängu lisaajale viia ja veel kaks korda on kaotusnumbrid jäänud alla 10 punkti. Nii et ainuüksi ajalooliselt ei ole meie väljavaated kuigi roosilised. Omaette teema on UNICSi reaalne võimekus: kui mullu ligi 15 miljoni euro suuruse eelarve juures klubiomanike ootusi ei õigustatud (Ühisliigas viies), vahetati välja pea kogu koosseis eesotsas peatreener Jevgeni Pašutiniga.

Uueks peatreeneriks on aastaid Kreeka koondise abitreenerina töötanud Dimitris Priftis. Mängijatest jäid alles vaid mängujuhid Joaquin Colom (28, 188) ja Anton Ponkrašov (31, 200) ning klubis kuuendat hooaega alustav Kostas Kaimakoglou (34, 206).

Uutest meestest nimekaimad on kevadel Itaalia liiga MVPks (Venezia) nimetatud Melvin Ejim (26, 201), kevadel EuroCupi võitnud (Unicaja) Jamar Smith (30, 191) ja Gaboni päritolu Stephane Lasme (34, 203), kes võitnud Euroopas viis erinevat meistritiitlit. Kvaliteeti lisavad tugevates NCAA ülikoolides mänginud Trent Lockett (26, 196) ning Läti koondislane Martins Meiers (26, 208). Et meeskond on suudetud juba hooaja alguses ühes taktis tegutsema panna, näitavad kahes esimeses ametlikus mängus saadud vägevad võidud – Ühisliigas alistati favoriitide hulka kuulub Zenit koguni 94:60 (Lasme 20+7 lp, Colom 16+10 rs), EuroCupil aga Andorra 76:68 (Smith 15, Colom 13).

Kalev/Cramo kõikidest tänavuse hooaja Ühisliiga mängudest teevad otseülekande Postimees.ee ja Kanal 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles