Järelvaadatav: Kehra noppis Viljandis vägeva võidu!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käsipalli Eesti meistriliiga viienda vooru keskses kohtumises alistas HC Kehra võõral väljakul Viljandi HC 31:29, kuigi kaotas poolaja 13:17.

Otsustavad sündmused leidsid aset teise poolaja alguses, kui Kehra suutis 17:20 kaotusseisus teha 6:0 vahespurdi ning ise kohtumist kolme väravaga (23:20) juhtima asuda. Peagi oli edu juba 27:22 ja kuigi lõpus suutis Viljandi olukorra ärevaks muuta, siis viigiseisuni nad ei jõudnudki.

Kehra edukaimad olid Kaspar Lees 9 ja Indrek Normak 8 väravaga, Viljandi kasuks viskas Kristo Järve 11 ning Volodimir Maslak 7 väravat. Kehral on nüüd tabelis kolm võitu ja üks kaotus, Viljandil kaks võitu ja kaks kaotust.

HC Kehra peatreener Kaupo Liiva: «Keskel kaitse oli meil terve mäng kehv, aga teisel poolajal vaatamata väikesele vigastusele platsile tulnud Mikola Naum hakkas tõrjuma, mis andis meeskonnale hea emotsiooni. Sealt saime minema ja pidasime lõpuni vastu, kuigi jäime lõpus platsile suisa neljakesi.»

Viljandi HC peatreener Marko Koks: «Mitu asja läks valesti. Esiteks oli mäng kogu aeg meie kontrolli all ja sujus hästi. Eks tekkis tunne, et nii sõidamegi lõpuni välja. Kehra muutis joonist, tõi Naumi väravasse ja sealt hakkasid pallid tagasi tulema, mis tekitas ebakindlust ja Kehra sai lihtsaid väravaid. Ärkasime kahjuks hilja.»

ENNE MÄNGU:

Kahe viimase hooajaga on need tiimid vastakuti olnud koguni 19 korda – ühe viigi juures on Kehral 10 ja Viljandil 8 võitu. Tunamullu alistasid mulgid poolfinaalseerias Kehra mängudega 3:1 ja jõudsid siis esimest korda klubi ajaloos finaali.

«Loodame, et numbrid ei valeta ja tuleb võrdne mäng,» lausus Viljandi peatreener Marko Koks. «Eelmisest mängust Servitiga pole meil midagi kaasa võtta, aga toonast Balti-liiga väsimust nüüd pole ja usun, et oleme ka emotsionaalsemalt paremas seisus. Robert Lõpp on taastumas vigastusest, aga kahjuks on ta vennal Markil jalg kipsis.»

Vigastused kimbutavad kehralasigi, sest Uku-Tanel Laast ja Dmõtro Jankovski pole paranenud. «16 meest on meil ikka olemas, nooremad saavad võimalusi ning loodan, et esile tõusevad uued tegijad,» sõnas Kehra juhendaja Kaupo Liiva. «Kerge ei saa olema – Viljandi on viimaste aastatega teinud kõva arengu ja viimastes Balti liiga mängudeski esines hästi.»

Tiitlikaitsja ja seni ainus täiseduga meeskond ehk Põlva Serviti sõidab külla Viimsisse, tabelis parema väravate vahe toel hetkel teist kohta hoidvale HC Viimsi/Tööriistamarketile. Kahel viimasel hooajal on klubid erinevates sarjades kohtunud 16 korda ja põlvalastel on kirjas 14 võitu. Mullu sai Viimsi Servitist jagu korra ning seda just hooaja esimeses kodumängus.

Kahe võiduga HC Tallinn võõrustab kolmapäeval Kalevi spordihallis seni nulli peal olevat SK Tapat. Viimane pole senistes mängudes mulluste esinelikutiimidega häbisse jäänud – kaotused tulid kaks korda 6 ja korra 8-väravalisena. Vastamisi on ka kaks meistriliiga esikolmikusse kuuluvat snaiprit, sest tapalaste Kaimar Lees on vaid kahe mänguga visanud 24 väravat, samas kui pealinlasel Marko Slastinovskil on kirjas 21 tabamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles