Fotod: Risti koguduse liikmed seisavad kirikuõpetaja Annika Laatsi poolel (25)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kooseluseaduse ja geide õiguste eest välja astunud EELK Risti koguduse õpetaja Annika Laats pidas täna lõikustänupüha jumalateenistuse. Kohapeal Postimehega rääkinud inimesed avaldasid oma koguduse õpetajale toetust.

«Ise toetan neid põhimõtteid. Tundes teda inimesena, tundes teda meie koguduse õpetajana, on see väga julge tegu,» ütles koguduse liige Anne pärast jumalateenistust.

Anne märkis, et Annika Laats on kirikuõpetaja, kes tunneb oma koguduse liikmeid, teab neid kõiki nimepidi, nende lapsi, ja tuleb koguduse liikme juurde koju, kui on vaja näiteks matusteks viimset jutlust kokku panna.

«Igal juhul väga julge tegu temast, et ta oma põhimõttete eest seisis ja me toetame teda,» rõhutas Anne.

Vanahärra Johannes avaldas samuti arvamust, et Annika Laats tegi kooseluseadust kaitstes õigesti.

«Annika teab, mis ta räägib,» iseloomustas Mari koguduse õpetajat. «Me usaldame teda.»

Annika Laats astus ETV saates «Suud puhtaks» välja geide ja kooseluseaduse kaitseks. Peapiiskop Urmas Viilma teatas seepeale, et temale jääb mõistmatuks, kuidas on üks EELK vaimulik valmis avalikult kiriku seisukohtadega vastanduma. Pärast saadet on Laats saanud sadu toetuskirju.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles