Video: Brasiilia politsei nabis kinni panka tunnelit uuristanud jõugu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Brasiilia politsei arreteeris esmaspäeval São Paulos asuvas laohoones 16 inimest, keda seostatakse tunneli kaevamisega riigile kuuluvasse panka.

Haarangu läbiviimise hetkeks olid kurikaelad jõudnud ehitada 500-meetrise tunneli, mis ulatus São Paulo Chacara Santo Antonio piirkonnas asuvast eramajast Brasiilia panga (Banco do Brasil) hooneni.

«Esimese saja meetri kaevamisel tekkinud muld viidi ära autoga, mis neid tööle tõi. Sealt edasi hakati seda kanalisatsiooni viskama,» ütles Brasiilia ametnik Fabio Pinheiros Reutersile.

Brasiilia politsei teatas, et jälgis grupi tegevust vähemalt kaks kuud, enne kui jõuguliikmed arreteeriti hoones, kus hoiti ja valmistati tunneli ehitamiseks vajalikke tööriistu.

Arreteeritud tunneliehitajad Sao Paulos / AFP/Scanpix
Arreteeritud tunneliehitajad Sao Paulos / AFP/Scanpix Foto: AFP/SCANPIX
Arreteeritud tunneliehitajad Sao Paulos / AFP/Scanpix
Arreteeritud tunneliehitajad Sao Paulos / AFP/Scanpix Foto: AFP/SCANPIX

Tunneli ehitamist alustati neli kuud tagasi ja seda toestati puust talade ja terasvarrastega, lisaks oli tunnelis elektriline valgustus ja ventilatsioonisüsteem.

Politsei teatel investeeris jõuk planeeritavasse röövi ligikaudu 1,2 miljonit dollarit.

Reutersi teatel asub pangas umbes 318 miljonit dollarit sularaha. Röövlite plaani õnnestumise korral olnuks tegemist suurima sularaharööviga Brasiilia ajaloos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles