Video: Segaduses May: vembumees ulatas peaministrile kõne ajal lahkumisavalduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Briti peaminister Theresa May pidas täna konservatiivide parteikongressil kõnet, kui üks meesterahvas talle vahele segas ja talle P45-nimelist dokumenti üle anda püüdis, vahendab Independent.

Briti koomik Simon Brodkin sai täna hakkama kõrgema kategooria vembuga, ajades hetkeks segadusse tooride ees kõnet pidava May.

Ennast fotograafina esitlenud Brodkin sai tänu sellele koha otse May kõnepuldi ees.

Kui aga peaminister rääkima hakkas pani ta kaamera käest ja andis Mayle P45-nimelise dokumendi, mille viimane ka vastu võttis.

P45 on üldnimetus töölepingu lõpetamise avaldusele Suurbritannias, mille iga vallandatud britt enne töökohalt lahkumist täitma peab.

Brodkin täpsustas Twitteris, et andis P45 Mayle briti välisminister Boris Johnsoni nimel, kelle viimased kommentaarid peaministri Brexiti strateegia osas andsid alust arvata, et minister ihaldab valitsusjuhi kohta.

Kõnet kuulanud inimesed karjusid talle seepeale «Välja, välja, välja!» ning vembumees toimetati kiirelt saalist minema. Hiljem kinnitasid tooride esindajad, et Brodkin on võetud politsei poolt vahi alla.

FOTO: NO ARCHIVES / STRINGER/REUTERS/Scanpix
FOTO: NO ARCHIVES / STRINGER/REUTERS/Scanpix Foto: STRINGER/REUTERS

Dokumendist tehtud lähifotolt on näha, et väli, kus palutakse lahti kirjutada töölepingu lõpetamise põhjus on kirjutatud: «Ei ole tugev ega ka stabiilne. Oleme natuke mures.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles