Sajad laevavrakid ootavad avastamist ja kaitset (1)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa sõjalaeva T-18 kuulipilduja, aluse uputas 1944. aastal Nõukogude Liidu lennukilt Douglas A20 Boston heidetud pomm.
Saksa sõjalaeva T-18 kuulipilduja, aluse uputas 1944. aastal Nõukogude Liidu lennukilt Douglas A20 Boston heidetud pomm. Foto: Keskkonnaministeerium

Eesti vetes on peidus umbkaudu 400 vrakki, millest enamiku päritolu ja lugu on teadmata, kuid olulised on need nii muinsus- kui keskkonnakaitse seisukohast.

«Läänemeri on igasugust kola täis,» ütles uurimistööde juhendaja Ivar Treffner eile kahe Teise maailmasõja aegse vraki keskkonnaohutuse uurimistulemuste esitlusel.

«Praegu on erinevatest andmebaasidest kokku pandud vrakkide arv meie merevetes 400,» ütles keskkonnaameti merekeskkonna osakonna peaspetsialist Kaspar Anderson. «Seal on lennukeid, laevu, praame, hävitajaid ja kõike, mis kunagi uppunud ja mida on suudetud identifitseerida,» rääkis ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles