Järelvaadatav: meistriliiga liider Serviti võttis Viljandi üle seljavõidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käsipalli Eesti meistriliigas näitas võimu tänavune suursoosik Põlva Serviti, alistades Viljandi HC koguni 33:12.

Oodatud põnevuslahingut Mesikäpa hallis ei tulnud, sest Serviti rebis end kiirelt konkurendist lahti, asudes 4:0 eduseisu. Esimese viie ja poole minutiga tegi Serviti viis kiirrünnakut ja vaid Viljandi väravavahi Rasmus Otsa kaks tõrjet hoidsid seisu veidi viisakamana. Võõrustajad jätkasid siiski sama hooga ja avapoolaja lõpuks kasvatasid edu juba kahekohaliseks.

Viljandi pidi Põlvasse sõitma kolme põhimeheta, sest erinevatel põhjustel puudusid Kristo Järve, Mark Lõpp ja Mikk Varik ning lisaks sai meistriliiga parim snaiper Robert Lõpp vaid veidi mänguaega, kuna polnud paranenud nädalavahetusel Balti liigas saadud vigastusest.

Mulgid ei saanud hakkama laupäevaseks EHFi karikasarja mänguks valmistuva Serviti kiire rünnaku ja agressiivse kaitsega. «Alustasime tõeliselt kehvasti, Serviti sundis meid lahendustele, mida poleks tohtinud teha. Puuduvaid mängijaid kindlasti vabanduseks ei taha tuua, aga see pole muidugi meie tase, mida tahame näidata,» tunnistas Viljandi peatreener Marko Koks.

Teisel poolajal vahetas Serviti välja kogu põhikoosseisu, ent mängupilt sellest ei muutunud. Põlvalaste võidunumbrid olid lõpuks 33:12 ja käe said valgeks tosin väljakumängijat. Neist tabasid Hendrik Varul, Henri Sillaste ja Siivo Sokk 4 korda. Viljandi poolel jäi Raiko Roosna arvele 3 väravat.

Vaata Serviti kapteni Kristjan Muuga videointervjuud:

Serviti peatreener Kalmer Musting ootas loomulikult tugevamat vastupanu. «Aga eks oli näha, et Viljandi on pärast rasket Balti liiga nädalavahetust räsitud ja meie omakorda timmime vormi euromänguks. Meie jaoks oli algusest peale lihtne, kõik mehed said mängida, ent muidugi oleks enne laupäeva soovinud kõvemat peaproovi,» sõnas Musting.

Õhtu teises mängus kirjutas teise võidu tabelisse meistriliiga uustulnuk HC Tallinn, alistades võõrsil Aruküla/Audentese 31:23 (17:11). Kaotajad jätkavad kolme vooru järel punktita. HC Tallinna poolel viskasid Markus Viitkar 6 ja Robin Oberg 5 väravat, kodumeeskonna täpseim oli Timo Raukas 5 tabamusega.

Kogu mäng on järelvaadatav siit:

ENNE MÄNGU

Põlva Serviti on hooaega alustanud kahe võiduga. Esimestes mängudes alistati HC Kehra 35:26 ja Põlva Coopi 37:23. HC Viljandi on samuti alustanud hooaega kahe võiduga. SK Tapa alistati 36:28 ning Audentes 31:20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles