May: NATO väed on Baltimaades agressiivse Venemaa vastu seismiseks (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

NATO sõdurid on Baltimaades selleks, et seista vastu agressiivsele Venemaale, ütles Briti peaminister Theresa May täna Tapa sõjaväelinnakus.

«Nagu olen juba korduvalt öelnud – EL-ist lahkumine ei tähenda lahkumist Euroopast,» rõhutas May, rääkides Tapal seal asuvate NATO sõjaväelaste ees.

«NATO sõdurid on siis selleks, et seista vastu agressiivsele Venemaale,» lausus ta. «Venemaa jätkuv agressioon kujutab endast üha suuremat ohtu meie sõpradele Eestis, samuti Lätis ja Leedus. Meie siinolek näitab, et oleme valmis oma liitlasi kaitsma.»

«Kui selline riik nagu Venemaa tegeleb riigipiiri ja rahvusvahelise õiguse rikkumistega, peab sellele vastama. Ühe ründamine tähendab kõigi ründamist,» rõhutas May.

Peaminister märkis, et Eestis asuvad sõjaväelased ei tegele eranditult militaarsete küsimustega: «Nad aitavad süvendada riikidevahelisi sõprussuhteid.»

Koos Mayga käis Tapal ka Prantsusmaa president Emmanuel Macron ja Eesti peaminister Jüri Ratas.

May ja Macron viibivad Eestis koos teiste EL-i liidritega täna toimuval digitippkohtumisel.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles