Kelly Sildaru: praegu valus ei ole, aga ei tea, mis põlvel viga

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel nädalal Uus-Meremaal toimunud treeningul kukkudes põlve vigastanud freestyle-suusataja Kelly Sildaru rääkis Tallinna lennujaamas antud kiirel pressikonverentsil juhtunust.

Sildaru saabus pressikonverentsil omal jalal ja ilma lonkamiseta, viga saanud vasaku põlve ümber oli lahas.

Kuidas õnnetus juhtus? «Trikk ei õnnestunud nii, nagu plaanisin. Maandusin pisut risti ja väänasin põlve.»

Kuidas on olukord valuga? «Valus oli kohe pärast kukkumist, aga valu läks üle. Praegu valus ei ole ja saan normaalselt kõndida. Paistetus on natuke alla läinud. Lähen arsti juurde ja uuringutel selgub ilmselt täpsem olukord. Hetkel ma ei tea, mis mu põlvel viga on. Natuke hoian jalga, aga kõndida saan normaalselt.»

Arstlikud uuringud toimuvad täna ja homme, need viivad läbi spordiarstid Madis Rahu ja Mihkel Mardna. Täna on kavas konsultatsioonid, kolmapäeval põhjalikumad uuringud.

Kelly Sildaru reisis Uus-Meremaalt koju üksinda. Treeneris isa Tõnis jäi koos vend Henryga Uus-Meremaale treenima. Kellyl olid lennujaamas vastas ema Lilian ning vanavanemad.

Veebruaris toimuvaid Pyeongchangi taliolümpiamänge silmas pidades oleks Sildarul vaja naasta võistlusradadele jaanuaris, sest pargi- ja rennisõidus olümpiamängude pileti tagamiseks tuleb mõlemal alal MK-sarjas veel üks korralik resultaat saavutada.

Sildaru püsib oma trumpalal ehk pargisõidus võitmatuna alates 2014. aasta jaanuarist ning on vahepeal võitnud 23 järjestikust rahvusvahelist võistlust, sealhulgas kaks korda X-mängud ja Dew Touri. Lisaks võitis Sildaru tänavu kevadel juunioride MM-tiitli ning augustis Uus-Meremaal karjääri esimese MK-etapi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles