Noorteklasside purjetamise Eesti meistrid selgusid Pärnus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel toimuv Pärnu Sügisregatt on Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja viimane ja otsustav etapp klassidele Optimist, Zoom8 ja Laser 4.7. Pärnusse koguneb omavahel mõõtu võtma 150 sportlast Eestist ja Lätist.

Optimist klassis on seni peetud kahe etapi kokkuvõttes Eesti meistri tiitlile võistlejatest liidriks Pärnu Jahtklubi neiu Angeliina Maria Isabel Õunap Tallinna noorte Mia Marin Lilienthali (Rein Ottosoni Purjespordikool) ja Georg Ristali (ROPK) ees. Võistlussarja juhib Optimistil aga hoopis lätlane Eduards Mucins. Zoom8 klassis on esikohal valitsev poiste maailmameister Jakob Haud (ROPK), järgnemas klubikaaslased Hugo Vaino ja Liis Annus. Laser 4.7 purjetajatest on juhtimas Daniel Rüütel (Saaremaa Merispordi Selts), teisel kohal Sten-Markus Andresson (Tallinna Jahtklubi) ja kolmas Silver Vahstein (SMS).

Regati avavad pidulikult reedel kell 13 Pärnu Jahtklubis klubi kommodoor Väino Hallikmägi ja Eesti Jahtklubide Liidu president Egon Elstein.

Võistlusformaat koosneb reedest pühapäeva ennelõunani toimuvast fliidisõitude seeriast ning pühapäeva pärastlõunal jahtklubi esisele akvatooriumile seatud lühirajal purjetatavatest vaatemängulistest finaalidest. Finaalid koosnevad poolfinaalist, kus purjetavad fliidisõitude seeria paremusjärjestuses 4.-10. koha võistlejad, ja finaalist, kus võistlevad fliidisõitude seeria paremusjärjestuse 1.-3. koha omanikud ning poolfinaali võitja. Kuldfinaalis selguvad regati esikolmik ja 4. koht.

Esimese fliidisõidu hoiatussignaal antakse reedel kell 15, laupäeval on fliidisõidud planeeritud algusega kell 12 ning pühapäeval fliidisõidud algusega kell 11 ja finaalsõidud algusega kell 14.

Pühapäevaseid finaalsõite kommenteerivad kaldal Anna Pohlak ja Brigita Sepp ning neile on võimalik kell 13:50 kuni 17:00 kaasa elada nii Pärnu Jahtklubis kohapeal kui internetis Postimees Online otseülekande vahendusel.

Pärnu Sügisregati korraldab Pärnu Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused koosnevad kokku kaheksast regatist:
1) 26.-28. mai Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, F18
2) 2.-4. juuni Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Techno 293, RS:X, Formula
3) 9.-11. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid RS Feva, 29er, F18
4) 16.-18. juuni Baltic Cup Estonia (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula
5) 14.-16. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er
6) 25.-27. august Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
7) 8.-10. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7
8) 22.-24. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er, F18, Techno 293, RS:X, Formula

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Matek ja LTT.

Jakob Haud 2016. aasta Pärnu Sügisregati finaalsõidus | FOTO:
Jakob Haud 2016. aasta Pärnu Sügisregati finaalsõidus | FOTO: Foto: Riina Ramst
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles