Pildid ja video: õhuväe kopterid tegid Tallinna kohal grupilennu (6)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neli kaitseväe kopterit Robinson R44 lendasid täna pärastlõunal üle Tallinna vanalinna, et tähistada 15 aasta möödumist kopterite üksuse loomisest.

15 aastaga on kaitseväe piloodid lennanud seda tüüpi kopteritega ligi 13 000 õnnetustevaba lennutundi, teatas kaitsevägi.

«Tänu 15 aastat tagasi alustatud kopteriprojektile on meil olemas mitmeid piloote, kes on näidanud ennast professionaalidena lennates Ameerika Ühendriikide, Suurbritannia, Saksa, Afganistani ja mitmete teiste maade kohal,» ütles lennubaasi ülem kolonelleitnant Ülar Lõhmus.

Eesti õhuväe kopterite esmane ülesanne on nii õhuväe kui  ka teiste väeliikide väljaõppe toetamine. Lisaks sellele sooritatakse luure-, otsingu-, side-, patrull-, transpordi, meditsiinilise evakuatsiooni ja VIP lende.

Õhuväe koptereid on korduvalt kasutatud ametiabi raames abistades politseid liiklusjärelvalves, konvoide eskortimisel ja kadunud inimeste otsingutel. Samuti on aidatud päästeametit metsa- ja maastikupõlengute kustutamisel vaatlusplatvormina.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles