Postimehe maitsetest: mida arvab hindu Eestis pakutavatest India toitudest?

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopat külastanud indialasest joogaõpetaja Vikash Pardhan ei pidanud paljuks tulla läbi ka Postimehe toimetusest, kus mehele anti proovimiseks erinevates Eesti restoranides pakutavaid India roogi.

Maitsetestis astusid omavahel võistlustulle restoran Chakra köögivilja Masala, Little India Dal masala, restoran Elevant Sabzi karri ja Drumsticksi crispy fried vegetables. Kuna Pardhan liha ja muna tooteid ei tarbi, võrreldi omavahel just taimseid toite.

Joogaõpetaja professionaalse hinnangu kohaselt maitsesid nii restoran Chakra kaheksa eurone köögivilja masala kui restoran Little India 7,50 eurone Dal masala pakutud roogadest kõige paremini ja nende maitse oli peaaegu identne mehe kodumaal valmistatavatele roogadele.

Ka restoran Elevant Sabzi karrile hinnaga kümme eurot, jätkus indialasel kiidusõnu – tema arvates oli roog väga maitsev, kuid punkte teenis see siiski vaid kaks.

Drumsticksi roog crispy fried vegetables jättis Pardhani aga külmaks. «Seda ma ei tea, ma ei söö kunagi sellist asja Indias, samuti on see erinev, see ei ole hea,» kommenteeris mees ja andis toidule hindeks ühe. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles