Lätist õlut ostev eestlane: hinnavahe on ikka üle poole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Postimees käis uurimas, kes ja miks käivad Lätist õlut ostmas. Kui soomlased ei näe Eesti ja Läti hindades erilist vahet, siis poest õlut ostnud eestlase sõnul on hinnavahe üle poole.

Lätis Super Alko poes käinud soomlane Pasi rääkis, et on Lätist alkoholi ostmas esimest korda. Pasi sattus Lätisse alkoholi ostma, kuna on koos perega Pärnus puhkamas. Eesti ja Läti vahel Pasi suurt hinnavahet ei näe, aga võrreldes Soomega on alkohol tema sõnul väga odav. Pasi ostis poest kaasa õlut.

Soomlane Esko ütles Pärnu Postimehele, et ostab Lätist alkoholi Esko esimest korda. Mees ütles, et Lätisse tuli ta eelkõige hinna pärast. Samas ei näe ka Esko Eesti ja Läti hinnatasemes suurt vahet, kuid hinnad on tema sõnul  palju odavam kui Soomes. Esko ostis poest kaasa õlut ja veini.

Super Alko poes käinud eestlane Urmas rääkis, et astub sellest kauplusest alati läbi, kui tööasjus Lätisse satub. Mehe sõnul on hinnad võrreldes Eestiga ikka palju odavamad ning kaasa ostab ta tavaliselt õlut ja suitsu.

«Hinnavahe on ikka üle poole,» märkis ta.

Urmase hinnangul on Lätis Super Alko poe parklas pooled autod Eesti ja pooled Soome numbrimärkidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles