Galerii: orkaan Harvey on Houstoni üle ujutanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Orkaani Harvey kahjud võivad kasvada niisama suureks kui orkaani Katrina purustused.

Hea lugeja, kui viibid üleujutatud Texases jaga oma kogemust Postimehega!

-Houstoni linnas on elektrita enam kui 220 000 inimest. Kogu nädalaks on suletud Houstoni George Bushi nimeline rahvusvaheline lennujaam ja koolid.

-USA Texase maakondi on tabanud pärast orkaan Harveyt katastroofiline üleujutus. Samal ajal, kui Harvey Ühendriikide maismaal edasi möllab, on osades maakondades selle tagajärjel viimase 72 tunni jooksul alla sadanud enam kui 66cm vihma. Sellele oodatakse reedeni lisa.

-Tuhanded houstonlased on põgenenud oma majade katustele või mujale kõrgemale, sest päästetöötajatel puudub piisav ressurss, et kõigile hädaabikõnedele vastata. Päästmist on palunud enam kui 6000 majapidamist. Rannikuvalve teatel on nemad päästnud enam kui 1200 inimest, neist 200 tuli kaasa haarata õhust, sest maadpidi neile ligi ei pääsenud.

-Ühendriikide sõjavägi pidi oodatust palju varem tühjendama kaht Houstoni veehoidlat, sest nende veetase jõudis kriitiliselt kõrgele tasemele. See tekitas omakorda üleujutusi tuhandetes majapidamistes. Veehoidlate lähedal elavatel isikutel on palutud veetaset elukohtade ümbruses jälgida ja vajadusel evakueeruda – kuid mitte enne hommikut.

-Torm Harvey on samuti veidi hoogu kogunud ja kardetakse, et see võib rannikule naasta ja seal hoogu veelgi juurde saada.

-Harvey tekitatud kahju võrreldakse juba 2005. aastal möllanud orkaan Katrinaga, mille kahju ulatus 108 miljardi dollarini.

-Texasesse on saabunud lisapäästjaid kogu riigist, kaasa arvatud New Yorgist ja Lõuna-Coloradost. USA president Donald Trump saabub Texasesse homme. Homme hommikuks avatakse Dallases ka 5000 inimest majutav varjupaik.

-Eilsest saadik on katastroofipiirkondadeks kuulutatud 54 Texase osariiki. Aransase maakonna inimestel palutakse kodudesse mitte naasta, sest seal otsitakse jätkuvalt tormis kaduma läinud elanikke. Lisaks ei tööta seal kanalisatsioon, pole elektrit ega vett. Osades Texase maakondades sätestati kella 11st õhtul algav öine liikumiskeeld.

Kindlustusfirma Andrew Siffert BMS Group prognoosi kohaselt võivad Harvey majanduskahjud ületada kümme miljardit dollarit.

Katrina on seni olnud Ühendriikide suurimat rahalist kahju põhjustanud orkaan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles