POSTIMEES POOLAS Video: «Eestlane olen ja eestlaseks jään» tõi kogenud Linnale klombi kurku (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti võrkpallikoondis alustas EM-finaalturniiri kohtumisega Soome vastu. Kui muidu on kahe riigi hümnid sarnased kui kaks tilka vett, siis seekord oli meil eristumiseks varnast võtta vinge salarelv – Eesti hümni esitas legendaarne Ivo Linna isiklikult!

«Ausalt öeldes pole ma tükil ajal nii palju pabistanud kui enne hümni laulmist. See oli harras, õilis, üllas tunne. See pani hinge helisema,» kirjeldas Linna.

Kui Eesti oli juba 0:2 kaotusseisus, lasti päästmiseks käiku samad relvad kui laulva revolutsiooni aegadel – Linna kandis 10-minutilisel vaheajal ette kaks isamaalist laulu viiest. Laulja sõnul aitas laulupidu organiseerida Toomas Vara. 

«See oli pigem hetkeotsus. Mäng võttis karmima pöörde ja mõtlesin, et võiks ju neid isamaalise lauluga tervitada. Kohalik seltskond oli kohe nõus ning nõnda me sinna lavale läksimegi,» sõnas Linna, kellele meeldis, et fännid ideega kaasa läksid.

«Nad laulsid lugusid kaasa, nägudel oli rõõm ning see oli teistmoodi tunne. Sellisel puhul peabki võitluslugusid laulma. Kohapeal viibides oli see uskumatu asi ning võib-olla sain natuke pihta ka sellele, miks fännid sõidavad kaugele kohale, et seda õla-ja küünarnukitunnet tunda. Oi, see oli tore!»

Linna laulis tuhandese fänniarmee ees hiljem ka kultuslaulu «Eestlane olen ja eestlaseks jään». Laulja sõnul tekitavad eestlased võõrsil seda lauldes palju uhkema tunde. «Täna oli klomp kurgus, mis seal salata.»

Kui suur võrkpallisõber Linna on? «Minu suur võrkpallisuhe oli lapsepõlves, sel ajal oli Saaremaa võrkpall väga kõva. Nii kui Kuressaare lossihoovis oli võrkpallivõistlus, olime kohal. Usun, et nüüd tõuseme tuhast!»

Ivo Linna hümni esitamas
Ivo Linna hümni esitamas Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles