Pildid ja video: saa tuttavaks «elava nuku» Lulu Hashimotoga

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapani modelliskeenes teeb ilma ainulaadne modell, «elav nukk» Lulu Hashimoto. Kes ta on?

Lulu ei ole robot. Tegelikult on ta täiskostüüm, mis koosneb parukast, maskist, keha katvast kangast. «Mulle on alati nukud väga meeldinud ja minu jaoks on nukud armsuse kehastus,» selgitas Reutersile nuku looja, 23-aastane moedisainer Hitomi Komaki.

Jaapanis on maskotiks riietumine (jaapani keeles kigurumi) populaarne kunsti vorm. Komaki viis selle aga uuele tasemele luues kostüümi, mis näeb välja nagu nukk, aga ei takista inimlikke liigutusi.

«Paljud inimesed peavad mu projekti fetišiks, kuigi minu jaoks on see mood mitte fetiš,» sõnas disainer. «See on samaväärne sellega, kui pannakse ilusad riided selga või pannakse omale kunstripsmed, et armsam välja näha.»

Seni on valminud vaid üks kostüüm, kuid seda on kandnud tuntud tantsijad, disainerid ja modellid. Komaki sõnul jääb kostüümi kandjate identiteet saladuseks.

Jaapanis on Lulu kõvasti populaarsust kogunud, eriti sotsiaalmeedias. Seda enam, et ta võtab osa Miss iD iludusvõistlusest, kus ta on 4000 osavõtja seas jõudnud 134 poolfinalisti hulka. Miss iD iludusvõistlusest võivad esmakordselt osa võtta ka «mitteinimesed» ehk tegelased, kelle loomisel on kasutatud tehisintellekti või kolmemõõtmelist arvutigraafikat. Võitja selgub novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles