Postimehe video: Magnus Kirdi peen torge Andrus Värniku aadressil (1)

Ott Järvela
, Pärnu Rannastaadion
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva õhtul Pärnu Rannastaadionil 85.41-ga areeni rekordi püstitanud odaviskaja Magnus Kirt kostis võistluse järel vastuseks maailmameistri Andrus Värniku kriitikale, et maailma ei tasu võtta must-valgena.

Nädala alguses saatis Värnik Eesti Päevalehes avaldatud intervjuus Kirdi ja Laanmäe ning nende treeneri Heiko Väädi suunas teele mahlakad ütlused. Värniku värvika jutu põhisõnum kajastus fraasis «tuleb töötada proffidega, mitte amatööridega», millega andis mõista, et Väät pole maailma tippu ründavate odameeste juhendamiseks piisavalt tugev treener.

«Eks see kõik jääb igaühe analüüsimiseks. Aga usun, et oleme õigel teel ja teeme õigeid asju. Maailmas on erinevaid teid, mida mööda käia. Seda võiks ka tema (Värnik – toim) aru saada, et ei ole olemas ainult üks tee,» sõnas Kirt.

Pärnu võistlusega jäi Kirt igati rahule. «Teadsin, et vorm on hea. MMi finaal läks veidi rabistamiseks. Mitte närvilise poole pealt, vaid tahtsin liiga palju. Tänase võistluse õhkkond oli üpris pingevaba ning teadsin, et olen heas hoos ja tulemus seda ka näitas. Paar võistlust on sel hooajal veel ees. Eks näis, palju seda looma veel sees on!»

Võidutulemusest rohkem valmistas Kirdile rõõmu vägev seeria (x - 82.36 - 84.38 - 85.41 - 82.29 - 84.38), kusjuures ka üleastutud avakatsel oli pikkust selgelt üle 80 meetri. «Mulle meeldis täna stabiilsus, mida olen alati väga tähtsaks pidanud. Kui suudan nii kõrgel tasemel stabiilselt häid katseid teha, siis on mul ilmselt ka väike varu olemas,» märkis Kirt.

2003. aastal Valgas visatud Värniku Eesti rekord 87.83 tähistas eile 14. sünnipäeva. Kirdil jäi sellest puudu 2.32. Kas see rekord võib veel tänavu Kirdi omaks saada? «Meetritele ma otseselt ei mõtle, aga piire endale otseselt ette ei pane. Eesti rekord mul peas ei mõlgu ja stressi ei tekita. Proovin võimalikult hästi visata ja eks siis ole näha, kui kaugele oda lendab.»

Järgmise stardi teeb Kirt neljapäeval Zürichis Teemantliiga finaaletapil.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles