Järelvaadatav: võrkpallikoondis tunnistas viiegeimilises mängus Hollandi paremust

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Augusti lõpus toimuvateks Euroopa meistrivõistlusteks valmistuva Eesti meeste võrkpalli rahvuskoondise ettevalmistustsüklisse mahub kuus kontrollmängu. Neist esimeses tunnistati Tallinnas Tondiraba jäähallis viiegeimilises mängus Hollandi 3:2 paremust. 

Eesti domineeris esimest geimi täielikult ning võitis selle 25:17. Teises geimis võttis Holland jalad kõhu alt välja ning võitis omakorda 25:23. Tasavägine mäng jätkus kolmandas geimis, kus Eesti lõpuks oma paremuse maksma pani - 27:25. Neljas geim lõppes hollandlaste kindla 25:18 üleolekuga. Otsustava geimi võitis Holland 15:9.

Enne mängu:

Rahvusvahelise võrkpalliliidu (FIVB) edetabelis 32. positsioonil paiknev Eesti võõrustab seitse kohta kõrgemalt asetsevat Hollandit 9., 10. ja 11. augustil Tallinnas Tondiraba jäähallis.

2017. aasta Maailmaliigas saavutas Holland teises tugevusgrupis neljanda koha, Eesti võitis kolmanda tugevusgrupi. Erinevalt Eestist pääses Holland 2018. aasta MM-finaalturniirile.

Erinevalt MM-valikturniiri eelsest ettevalmistustsüklist mängib Eesti rahvuskoondis seekord mitu kontrollmängu. Vastasteks on samuti EM-finaalturniiriks valmistuvad Holland ja Hispaania, kelle mõlemaga kohtutakse kolmel korral. Kõik mängud toimuvad kodupubliku silme ees Tallinnas Tondiraba jäähallis. «Tegemist on tugevate vastastega. Neis kohtumistes saab peamine rõhk olema meie taktikalistest asjadest kinnipidamisel. Soovin anda mänguaega kõigile palluritele,» lausus peatreener Gheorghe Creţu.

Mängud on publikule avatud ja piletimüük toimub saalist. Pilet maksab viis ja sooduspääse üliõpilastele kolm eurot. 18-aastased ja nooremad ning pensionärid pääsevad saali tasuta. Juhul, kui osta korraga kas kolme Hollandi või kolme Hispaania mängu pääsmed, on selle komplekti hinnad vastavalt kümme ja kuus eurot.

Eesti koondise kontrollmängude ajakava Tallinnas Tondiraba jäähallis:

Matšid Hollandiga

9. augustil kell 18.00

10. augustil kell 20.00

11. augustil kell 17.30

Matšid Hispaaniaga

18. augustil kell 18.30

19. augustil kell 18.30

20. augustil kell 12.00

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles