Postimehe otsepilt: Ruilas selguvad Eesti meistrid takistus- ja koolisõidus

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

10. kuni 13. augustini võistlevad Harjumaal Ruila ratsakeskuses Eesti parimad takistus- ja koolisõitjad, et selgitada tänavused nende alade kõikide vanuseklasside tiitlivõitjad. Postimehes saab võistlust jälgida reedel ja pühapäeval.

Juba mitu aastat peetakse neid Eesti meistrivõistlusi neljapäevasena, kus esimesel kahel päeval on võistlusväljakul poniratsanikud, lapsed ja juuniorid ning kahel viimasel päeval noored, seeniorid ja harrastusratsanikud. Viimased pole küll ratsaspordis ametlik vanuseklass ja nemad selgitavad omavahelises mõõduvõtmises välja harrastajate meistrid.

Mõlema ratsaala Eesti meistrid selguvad kahe osavõistluse tulemusena, kus koolisõidus on teiseks osavõistluseks muusikaline vabakava, takistussõidu teine osavõistlus on kahevooruline.

Võistluspäevad algavad neljapäeval ja laupäeval kell 10.00, reedel ja pühapäeval alustatakse kell 9.00 ning siis toimuvad ka otseülekanded Postimehe veebilehele.

Huvipakkuvamad alad on kindlasti seenioride koolisõit ja takistussõit. Esimeses on üles antud 6 võistlejat, kokku on stardis 7 võistluspaari. Dina Ellermannile pakuvad konkurentsi Grete Hussar, Heli Hussat, Diana Pruks, Marii-Heleen Raidmets ja Tiina Kuusmann. Seenioride muusikaline vabakava algab pühapäeval orienteeruvalt kell 10:30.

Takistussõidus osaleb 11 sportlast, kes hüppavad mitme hobusega, aga EMV arvestusse peavad märkima neist ühe. Tuntumad osalejad on kindlasti Rein Pill, Tiit Kivisild, Paul Argus, Hanno Ellermann ja Kertu Klettenberg. Seekord ei paku teistele konkurentsi Gunnar Klettenberg ja Urmas Raag. Seenioride II osavõistlus algab pühapäeval orienteeruvalt kell 15:50.

Kõik stardijärjekorrad ja tulemused

Võistluse ajakava

Võistluse leht Facebookis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles