Politsei viis Weekendi ajal jaoskonda üle 200 inimese

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval Pärnus alanud muusikafestival Weekend Baltic pea kahekordistas kolmeks päevaks linna elanike arvu, kuid vaatamata suurele rahvahulgale möödus nädalavahetus tõsisemate vahejuhtumiteta. Pärnu politseijaoskonna juht Andres Sinimeri tänab kõiki peolisi, kes end viisakalt üleval pidasid, ja kiidab kohalikke mõistva suhtumise eest.

Kokku registreeriti Pärnu linnas festivali päevil üle 20 kuriteo. Muusikapeoga on põhjust seostada umbes poolt neist, vägivalla kasutamise kõrval registreeriti suures koguses narkootilise aine omamine ja kaks joobes juhtimist. Sadakond alustatud väärteomenetlust olid peamiselt seotud alkoholi tarvitanud alaealiste või keelatud ainete pruukimise või omamisega. Kirja sai mõni vargus ja avaliku korra rikkumine.

Politseijaoskonda tõid korrakaitsjad eri põhjustel üle 200 inimese. Neist umbes poolsada olid alaealised ja valdavalt oli politseijaoskonda toimetamise põhjus alkoholijoove. Mullu oli jaoskonda toodud alaealisi poole rohkem. Kainenema viidi samuti poolsada inimest ehk niisama palju kui eelmisel aastal.

Pärnu politseijaoskonna juhi Andres Sinimeri sõnutsi on suurt rahvahulka arvestades ülalnimetatud numbrid ootuspärased. „Nagu eelnevatel aastatel olime tänavu nädalavahetuseks põhjalikult valmistunud. Kaasasime  lisajõude mujalt prefektuuridest, politseikadette ja abipolitseinikke, et tagada valmisolek kiiresti reageerida. Enamik olukordi sai lahendatud sõnaga ja piisas korrakaitsjate suhtlusest kodanikega. Ilmselt jäi nii mõnigi pahategu olemata, sest politseid oli linnas näha ja tunda meie hinnangul küllalt palju,“ rääkis Sinimeri. Tema arvamust mööda oli ääretult positiivne, et alkoholi tarvitanud alaealisi oli silmanähtavalt vähem ja noored tõestasid, et pidutseda saab kainenagi. Ta avaldas kiitust turvaettevõtte tipptasemel meeskonnale, kes hoolitses festivalialal turvalisuse eest.

„Ma tänan kõiki festivalikülastajaid, kes end viisakalt üleval pidasid ja pidutsesid ohutult. Samuti tänan kohalikke elanikke, kes oma mõistva suhtumisega suurfestivali edukale toimumisele kaasa aitasid,“ lausus politseijuht.

Pärnu politseijaoskonnas ootavad omanikke nädalavahetusel linnast ja festivalialalt leitud esemed. Festivalialal leidude tagastamise eest vastutanud Pärnu teeninduse juhi Annika Pärna teatel oli tänavu kaotatud esemeid vähem kui mullu.

„Festivaliala politseitelgis tagastati omanikele jooksvalt üle poole leidudest. Kõige rohkem kaotati kolme päeva jooksul pangakaarte, isikut tõendavaid dokumente, mobiiltelefone ja võtmeid. Praegu ootavad jaoskonnas omanikku veel 13 mobiiltelefoni, kolm rahakotti, sülearvuti, nutikell ja mitu autovõtit,“ loetles Pärna. „Kindlasti tasub meie Facebooki lehelt kontrollida, kas leid on seal avaldatu hulgas. Kuna esemeid lisandub lähipäevade jooksul, tuleks helistada leidude infotelefonil 444 6500 või 5308 6177."

Lääne prefektuuri Weekend Festivalil kaotatud ja leitud esemete leht jääb avatuks 16. augustini. Infot leiab: https://www.facebook.com/events/105727980113623/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles