Otsepilt: Ratas kommenteerib Savisaare ja Ivanova nimekirja (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees vahendab täna keskpäeval otsepildis valitsuse pressikonverentsi, kus Keskerakonna esimees Jüri Ratas kommenteerib muu hulgas erakonna eelmise juhi, Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud ja korruptsioonisüüdistustega kohtu alla antud Edgar Savisaare plaani moodustada Tallinnas koos riigikogu liikme Olga Ivanovaga eraldi valimisnimekiri.

Lisaks Ratasele osalevad pressikonverentsil keskerakondlasest riigihalduse minister ja partei endine peasekretär Jaak Aab ning Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluv ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo, kes esmalt tutvustavad valitsuse tänasel istungil tehtud otsuseid. Seejärel vastavad ministrid ajakirjanike küsimustele.

Kell 14 jagavad Savisaar ja Ivanova valimisliidu loomise kohta selgitusi venekeelse ning kell 14.30 eestikeelse Postimehe otsestuudios. Kell 15 korraldavad nad ka pressikonverentsi, kus räägivad poliitilisest olukorrast ja valimisteks valmistumisest.

Eelmistel, 2013. aasta kohalikel valimistel kogus Keskerakond Tallinnas 115 101 häält ehk 52,67 protsenti kõigist häältest, saades selle tulemusega 79-liikmelises linnavolikogus 46 kohta.

Savisaar püstitas toona Keskerakonna esinumbrina kandideerides isikliku häälterekordi, pälvides Lasnamäel 39 932 valija toetuse. Isikumandaadi saamiseks oli Lasnamäel vaja 3733 häält, Savisaare häältesaak ületas selle aga rohkem kui 10-kordselt. Tallinnas moodustasid Savisaare hääled üle kolmandiku ja kogu Eestis viiendiku kõigist häältest, mis Keskerakond 2013. aasta kohalikel valimistel sai.

Lasnamäel kandideeris toona ka Ivanova, kes sai 2450 häälega ringkonnamandaadi.

Järgmised kohalikud valimised toimuvad 15. oktoobril.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles