POSTIMEES JYVÄSKYLAS Raul Jeets elu esimesest Ouninpohjast: täiesti teistsugune värin on sees

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome ralli on kui ambroosianektar – üks õige autosportlane ei saa lugeda oma elu elatuks, kui pole siinseid katseid kordki mekkinud. «See on minu jaoks ikka väga suur hetk. Kogu rallikarjääri jooksul on sellele palju mõeldud – nüüd on siis ka ära tehtud,» sõnab viimase rallipäeva eel WRC2 arvestuses seitsmendat kohta hoidev Raul Jeets oma debüüdist.

Täna tegi Jeets esimest korda tutvust maailma ilmselt legendaarseima rallikatsega – Ouninpohjaga. Neid emotsioone, mis starditulede süttimist oodates sees pulbitsevad, on keeruline kirjeldadagi: «Tegemist on ikkagi väga suure tundega. Kõik mis seostub maailmas ralliga, tähendab ka Ouninpohja katset. Olla seal stardis, hakata seda aja peale sõitma – täiesti teistsugune värin on sees, kui muidu igal rallil. Ja katse tervikuna ongi täpselt seda kõike väärt. Ta on oma iseloomuga, täiesti eriline, ohtlik, tehniline ja kõigele lisab seda teravust kiirus, millega seda sõidetakse.»

Ja muidugi ei saa Ouninpohjast rääkida ilma «kollase maja hüpet» mainimata. See on paik, kus Mads Östberg näitas täna 50-, Ott Tänak 49-meetrist õhulendu. «See on nii kuulus koht, et kui tavaliselt sõidu ajal kõik kõrvalised asjad ei sega ja sa ei mõtle nende peale, siis see on nii eriline koht, et paratamatult mõtled ja jalg tahab veidi tagasi hoida,» rääkis Jeets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles