Sõjameeste ja -tehnika marss meelitas linnarahva tänavatele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nii nagu vanavaralaat, on ainulaadne ka miltaarfestivalil toimuv sõjameeste ja -tehnika marss, millega ollakse koos oma koostööpartneritega Euroopas ainsad, kes taolist paraadi korraldavad. Sündmus on Valga linna maailmakaardile toonud.

Traditsiooniliselt alustasid sõjamehed ja sõjatehnika läbi linna marssi kell neli, mil kolonn liikus Jaama puiesteelt mööda Vabaduse ja Kesk tänavat Rimi parklasse, kus kõik huvilised, kellel hommikupoolikul sõjatehnika nägemata jäi, said veel omakorda sõjamasinaid uudistada.

Tänavaid, kus liikusid sõjamehed, tankid, soomukid, veoautod ja muu tehnika, palistas tihe rahvamass, uudistajaid oli kohale tulnud rohkearvuliselt. Lisaks sõjatehnikale olid paraadile tulnud ka mitmed vanade autode omanikud. Näha sai vanadest automarkidest Volgat, Žigulid, Pobedat ja Moskitši. Rivis olid ka vana miilitsa- ja tuletõrjeauto. Vaatamist jagus, sest ainult korra aastas on valgalastel ja linna saabunud külalistel taolist uhket sõjameeste paraadi võimalus näha.

Korraldaja, Valga sõjamuuseumi juhi Meelis Kivi sõnul ei ole varasematel aastatel paraadil nii palju sõjatehnikat osalenud. „Esmakordselt oli sel korral rahval võimalus näha Kuperjanovi jalaväebrigaadi uusi soomukeid ja kõige uuemat roomik-soomukit CV90,” sõnas Kivi.

Peale paraadi suundus rahvas Rimi parklasse vaatama sinna ülesrivistunud sõjatehnikat.

Militaarfestival jätkub juba kell kaheksa õhtul, mil Tõlliste vallas Soorus Singamäel algab näidislahing „Eesti 1944”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles