Järelvaadatav: Nõmme Kalju jaht teisele kohale jätkus soodsalt

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 21. voorus sai teist kohta jahtiv Nõmme Kalju võõrsil 4:0 jagu Paide Linnameeskonnast ning lähenes tänu võidule liigatabelis teisel kohal paiknevale Tallinna FC Levadiale. Mängu kommenteeris Silver Lulla.

Kalju läks kohtumist juhtima juba 11. mänguminutil, kui jala sai valgeks Robert Kirss. Kõigest kuus minutit hiljem sündis aga juba teine tabamus, kui Tarmo Neemelo söödust skooris Ellinton Antonio Costa Morais. Ehkki avapoolajal rohkem väravaid ei löödud, siis sama duo oli aktsioonis ka teisel poolajal, kui 57. mänguminutil tõi tabloole 3:0 numbrid Neemelo, kellele andis resultatiivse söödu Morais. Viimase tabamuse eest hoolitses aga 75. minutil taas Morais ise.

Teises tänases õhtul toimunud kohtumises sai võidrõõmu tunda Tartu JK Tammeka, kes alistas võõrsil 3:0 liigatabeli punase laterna Pärnu JK Vapruse. Võitjate eest skoorisid Jürgen Lorenz (7.), Kaspar Paur (17.) ja vahetusest sekkunud Kevin Rääbis (90+2).

Liigatabelis paikneb Kalju nüüd 45 punktiga kolmandal kohal, jäädes ühe vähempeetud mängu juures teisel kohal asuvast Levadiast maha kolme punktiga. Tammeka on 21 silmaga seitsmes, Paide 17 punktiga kaheksas ning Pärnu kaheksa punktiga kümnes ehk viimane.

Mängu eel

Suvise üleminekuakna jooksul lahkus Paidest mitu põhikoosseisu või selle piirile kuulunud mängijat, lisaks on jätkuvalt vigastusega eemal meeskonna kapten ja keskväljaliider Andre Frolov. See kajastub ka tulemustes, sest järvakad on alates mai lõpust liigavõiduta. Seejuures on kaotatud VIljandi Tulevikule ja Sillamäe Kalevile ning tehtud viik Pärnu Vaprusega ehk loovutatud punkte otsestele konkurentidele.

Paide haavatavust näitas ka nädala sees peetud karikamäng, kui suuresti põhimeestega mängides oldi püstihädas tugevuselt neljandas liigas palliva Jõgeva SK Noorus-96ga. Alles viimase kaheksa minutiga suudeti vähemuses mänginud vastane seisult 3:3 murda, kui löödi neil vastuseta väravat. Jala sai valgeks ka meeskonna värskeim täiendus, noor nigeerlasest ründaja Samson Onomigho Iyede, kes senistes mängudes näidanud juba peadpööritavat kiirust.

Euromängudest pisut väsinud Kalju võttis karikasarjas Koeru JK vastu minimaalse 1:0 võidu, ent mängis valdavalt igapäevaselt duublit esindavate meestega. Nälga peaks Kaljule lisama nii teadmine, et viimati naasti Paidest napi 1:0 võiduga, kui ka tõsiasi, et pärast Levadia eilset 0:1 kaotust Viljandi Tulevikule on Kaljul kahe vähem peetud mängu juures võimalik kuuepunktiline vahe Levadiaga tabelis tasa teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles