Takistussõidu Noorhobuste Tšempionaadil olid võidukad Eestis aretatud hobused

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval Ruila ratsakeskuses toimunud Noorhobuste Tšempionaadi teisel päeval selgusid Eesti parimad noored hobused takistussõidus. Arvestust peeti nelja, viie ja kuue aastaste hobuste seas, kus tulid võitjaks Morly, Cahir N ja Wilson. Võistluspäevast tehtud veebiülekannet on võimalik Postimehes järgi vaadata.

Noored hobused pandi kahe päeva jooksul proovile neile jõukohastes parkuurides. Kõikides vanuseklassides peeti kaks osavõistlust, mille tulemuste põhjal selgitati ümberhüpetele pääsejad ja võitjad.

Päeva alustasid nelja aastased hobused, kes hüppasid kõrgusel 100 cm. Põhiparkuuri läbisid teist päeva järjest puhtalt kuus paari. Võitja selgitamiseks toimusid ümberhüpped kõrgusel 105 cm, kus puhta sõiduga oli kiireim hoopis ponitäkk Morly (ERP/Mon Cherg X Orly Chin De Muze), oma ratsaniku Linda Randperega ja tagasid sellega omale parima nelja aastase hobuse tiitli. Morly on Eesti ratsaponi, kasvatajaks Renee Kulbas ja omanikuks Jaan Koch.

Teise koha saavutas Hanno Ellermann Eesti sporthobusel In Style N(KWPN/I`Am Special De Muze X Padinus), hobuse kasvatajaks P. Nijssen ja omanikuks Mihkel Kangur.

Kolmas koht kuulus Piret Ervaldile Belgias aretatud hobusel Calanda De Laubry Z (Zang/Clinton X Ramiro Z) omanikuks Vao Stables OÜ.

Parim 4 a hobune Morly ja Linda Randpere autasustamisel.
Parim 4 a hobune Morly ja Linda Randpere autasustamisel. Foto: Gerlin Kess

Viie aastaste hobuste rada oli seatud 115 cm kõrgusele ja kahe päeva komplekstulemusena hüppasid raja vigadeta seitse ratsutajat. Autasustati viit parimat hobust, kes kõik on Eesti sporthobused.

Parima viie aastase hobuse tiitli pälvis Eesti sporthobune Cahir N (ESH/Cornet`S Balou X Beg XX), kes ratsaniku Hanno Ellermanniga tegid ümberhüpetel, mille kõrgus 120 cm, puhta ja kiireima sõidu. Hobuse aretaja Peeter Raid ja omanik Mihkel Kangur.

Teine parim tulemus Jaagup Kallaselt, kes hüppas hobusel Qiu De Toriel (ESH/Quidam De Toriel X 030 Poroh 9), kelle kasvatajaks ja omanikuks Liisi Von Wowern.

Kolmanda koha pälvis jällegi Hanno Ellermann seekord hobusel Hudson Hornet (ESH/Dakar X False Pass). Hudsoni aretaja ja omanik Daisy Ellermann.

Viimane Noorhobuste Tšempionaadi klass, kus mõõtu võtsid kuue aastased hobused 125 cm kõrguses parkuuris, oli võidukas jällegi Eesti sporthobune nimega Wilson (ESH/ Wodan M X Gepatit), kelle ratsanikuks Urmas Raag. Wilsoni aretaja Sven Shois ja omanikuks Talliteenuste OÜ.

Parim 6 a hobune Wilson ja Urmas Raag.
Parim 6 a hobune Wilson ja Urmas Raag. Foto: Gerlin Kess

Neljast ümberhüpetele pääsenust olid Kätlin Sehver ja samuti Eesti sporthobune Quick Time JP, Raagi järgi teisel kohal. Quick Time JP(ESH/Quality Time X Concorde) kasvatajaks on Jüripoja Tall ja omanik Dolceberg OÜ.

Kolmandale kohale tuli Viljandimaa RSK sportlane Teet Juul täkul B Captain Norman (ESH/Bolero X A Pikachu De Muze), siinkohal jällegi tegemist Eesti sporthobusega, kelle kasvatajaks ja omanikuks Margo Normann.

Hea meel on tõdeda, et esikohad jagunesid ülekaalukalt Eestis aretatud ja kasvatatud hobuste seas ning iga aastaga on stardis üha rohkem noori ja talendikaid tulevikulootusi.

Kõiki tulemusi saab vaatada SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles