Fukushima lähedalt merest leiti suur laadung tuumajäätmeid (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Robot jäädvustas Fukushima tuumajaama lähedal meres suured risukobarad, mis arvatakse olevat moodustunud 2011. aasta tsunami tagajärjel merre valgunud tuumakütusest, vahendab The Guardian.

Eile vee all tehtud piltidelt on näha hiiglaslikke jäätmehunnikuid, mis usutakse olevat Fukushima tuumajaama reaktorist merre valgunud tuumakütuse jäägid.

Robot jäädvustas suuri veealuseid tahkunud laavat meenutavaid moodustisi, mis olid kohati kuni meetripaksused. Jäätmed paiknesid Fukushima 3. reaktori peamise kütusekonteineri juures merepõhjas.

Foto: HANDOUT/AFP/SCANPIX
Foto: HANDOUT/AFP/SCANPIX Foto: HANDOUT/AFP

Reedel märkas robot arvatavat sulanud tuumakütust esimest korda 2011. aastast alates, mil tuumajaam sai maavärina ja tsunami tagajärjel tõsiseid kahjustusi.

Kütusejäätmete analüüs on vajalik tuumajaama kahjustuste likvideerimiseks. Ülejäänud kahest reaktorist lekkinud kütuse otsimine on seni olnud kahjustuste ja äärmiselt kõrge radiatsioonitaseme tõttu edutu.

Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix
Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix Foto: HANDOUT/AFP

Ulatuslikud tuumakütuse jäägid on segunenud katkiste reaktoritükkidega.

Saadud andmed kinnitavad, et aastakümnete pikkune jaama lammutamine saab olema äärmiselt keeruline.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles